Rupesi jo näyttämään siltä että korkeammat tahot eivät halua meidän osallistuvan tokokokeisiin ollenkaan kun auto hajosi torstai-iltana kaupan parkkipaikalle. Perjantaina se hinattiin korjaamolle, mutta yksikään Rovaniemen korjaamo ei luvannut hajonnutta virtalukon pohjaa vaihtaa ennen ensi viikkoa. Olin syksyllä jo katsonut että helmikuussa tokoillaan ahkerasti. Mutta Kemijärven kokeet meni ohi, kun onneton unohdin Jekun rokotukset. Huomasin unohdukseni kun vein koiria Kieppiin hoitoon (rokotus oli mennyt edellisellä viikolla vanhaksi) ja varmuuden vuoksi unohdin vielä viedä Jekun ensi töikseni matkan jälkeen rokotettavaksi. Näin se tuli rokotettua 11 vrk ennen koetta kun karenssiaika on 14 vrk. Tornion tokokokeet osui samaan aikaan kuin valjakkohiihtokisat Oukulla jonne olin lupautunut ajanottajaksi. Nyt sitten olin jo peruuttamassa Pelloon lähtöä, kun Anne ystävällisesti tarjosi meille kyydin

Aamulla tuli aika lentävä lähtö, kun Anne tuli jonkin verran etuajassa. Minä kun en ole koskaan valmis etuajassa, housut oli hukassa jne kun Jekku rupesi sanomaan pöh-pöh sen merkiksi että ikkunan alle on joku pysähtynyt. Tuli kamala kiire, Jane rupesi haukkumaan hysteerisesti ja minä tietenkin karjumaan sille heikkohermoisesti. Ainoa täysjärkinen ja rauhallinen otus meillä oli Jekku. Niin ne ajat muuttuu.... Yksi meistä on oppinut ja kehittynyt 

Pellossa on hulppea Rohki-halli, jossa oli oikein mukava tokoilla. Tuomarina lauantaina oli Kelhälän Heli, Allun toimiessa liikkurina. Jekku oli ihan treenivireessä, fiilis ja tekeminen oli samanlaista kuin treeneissä joten mikäs sen mukavampaa. Ehkä ihan aavistuksen Jekku rauhoittuu kokeessa, mikä pelkästään parantaa seuraamista. Se oli nyt juuri sopivaa, ehkä parissa kohdassa (liikkeestä maahanmenossa ainakin) edisti, mutta muuten sopivan tiivistä eikä juurikaan painanut.

Eri osa-alueet:

Paikallaanmakuu 10 (ei mitään huomauttamista)

Seuraaminen 10  (yksi vino perusasento, kun yllätyksenä tuli täyskäännöksen jälkeen pysähdys ja minä pysähdyin kuin seinään vaikka Jekku oli keskellä täyskäännöstä, tästä ei kuitenkaan rokotettu ja muuten seuraaminen oli oikein mukavaa)

Liikkeestä maahanmeno 10 (hidas maahanmeno, mutta tokokokeeseen ok)

Luoksetulo 5 (stoppiin ei reagoinut mitenkään, annoin toisen käskyn, pysähtyi vähän hölmistyen ja istui)

Liikkeestä seisominen 10

Nouto 9 (pyöritteli kapulaa ja nouto oli vähän pelleilyä)

Kaukot 8 (annoin  vähän turhan hätäisesti toisen käskyn kun tuntui että Jekku ei reagoi ensimmäiseen man käskyyn kun jätin koiraa, muuten vaihdot hyvät)

Estehyppy 10

Kokonaisvaikutelma 10

Yhteensä 177 p, 1-tulos ja sij. 1/2

Maija kuvasi Jekun suorituksen minun kamerallani. Jälki ei ole kovin hyvää kun kamera ei ole mikään videokamera, mutta videolta näkee kuitenkin mm tuon luoksetulon stopin. Tai että mitään ei tapahtunut. Jekku oli lähinnä hölmistynyt kun sillä lailla kesken luoksetulon käsketään pysähtyä. Pitää treenata enemmän ja muistaa antaa se tule käsky (tai jopa muuttaa käskyä) vähän pehmeämmin että luoksetulo ei ole ihan näin innokas. Vauhtia sais olla, mutta mieliala kuitenkin semmoinen että on valmis myös pysähtymään. Jekun kanssa oli kyllä huippukiva olla kokeessa, se vaan on tasaisen innokas ja pätevä suorittaja. Voi kun pysyisikin tuommoisena.

Olin ilmoittautunut sunnuntainkin kokeeseen, mutta peruin sen vaikka oltaisiin Annen kyydissä päästy sunnuntainakin. Koepäivät on aika raskaita koiralle ja varmasti rasittavampia kun on matkassa vieraassa autossa. Lisäksi itseäni rasitti auton hajoaminen ja sen aiheuttamat aikatauluongelmat perjantaina joten en olisi jaksanut skarpata enää toista päivää putkeen. Väsynyt Jekku kyllä olikin illalla. Nyt on menolippu voittajaluokkaan ja se oli  viikonlopun päätavoite.