Kevään ensimmäiset hakutreenit metsässä! Lunta on vielä puoli metriä mutta yöpakkasten ansiosta hyvät hankikelit joten päästiin treenaamaan metsään. Jekun kanssa otettiin 4  maalimiestä, siis molemmat (meitä oli yhteensä 3) olivat 2 kertaa. Onnistui todella hyvin! Kolmannella pistolla Jekku kävi tarkistamassa maalimiehen edellisen piilon, mutta muuten eteni suoraan ja toi rullan hyvin menosuuntaan edeten. Intoa oli sopivasti ja keskittyminen ihan huippuluokkaa :)

Janelle otettiin motivaatiotreenit. Jane sai katsoa kun maalimiehet lähti piiloihin. Molemmat höpötti matkalla ja huuteli Janea. Jane oli innoissaan mutta vähän ihmeissään hulluksi tulleista ukoista. Lähti molemmille maalimiehille todella hyvin, suoraan ja määrätietoisesti ja upposi hyvin. Kolmas maalimies oli tarkoitus olla suorapalkka. Lisäefektinä maalimies lähti pakenemaan kun Jane lähestyi heiluttaen palkaksi tarkoitettua palloa. Tämä oli jo hieman liikaa Janelle, joka katsoi ensin minua, sitten maalimiestä ja päätti hämmentyneenä tuoda rullaa minulle käymättä lähelläkään maalimiestä. Otettiin uudestaan niin että otin kiintorullan pois Janen kaulalta ja nyt Jane kyllä kävi maalimiehellä ja otti pallon, mutta arveli ilmeisesti, että maalimies pitäisi ensin ilmaista ennen kun voi ruveta leikkimään ja toi sitten pallon minulle. Mentiin sitten yhdessä maalimiehelle pelaamaan ja todettiin että Jane tarvitsee harjoitusta suorapalkkatreeneihin. Jane oli kaikesta hämmennyksestä ja höpöistä maalimiehistä huolimatta hyvin innostunut ja oli hyvä välillä ottaa ihan erilaista treeniä. Ainakin yhdellä pistolla tuli esiin myös vanha ongelma. Jane otti rullan suuhun tosi aikaisin näköhavainnosta, kävi kuitenkin rulla suussa maalimiehellä. Täytyy ruveta keksimään taas treeniä tuohon rullan liian aikaiseen ottamiseen. Näyttää olevan yleinen ongelma mun koirilla....Ens kerralla molemmille koirille otetaan suorapalkka, jos tajuaisivat että palkka voi tulla myös ilman että rullaa koskaan tarvii suuhun ottaakaan... Lisäksi vois käyttää välipalkkaa säännöllisesti ennen kuin koirat ehtii ilmaista. Jekun kanssa treenataan varmaan vielä pääsääntöisesti irtorullilla.

Illalla käytiin vielä parin tunnin potkukelkkalenkillä Katrin ja Miiskun kanssa. Olkkavaaralla oli vielä täysi talvi ja 1.5-metriset kinokset tien varrella. Potkukelkkakelit näyttäs jatkuvan vielä vähän aikaa.

1480377.jpg

1480379.jpg