Jane kävi tänään hierottavana ja Jekulla oli vuorossa hakutreenit. Hieronta teki selvästi hyvää, illalla Janen olemus oli entistä iloisempi ja rennompi. Janella tahtoo kinkut, varsinkin oikea reisi jumittua ja oireena on sitten lähinnä epämääräistä jäykkyyttä sekä se että Jane ei venyttele takajalkojaan. Oikea reisi kramppaa lyhyidenkin juoksupyrähdysten jälkeen ja joskus Jane hyppää autoon hieman vaivalloisen oloisesti. Tänä iltana  Jane sitten venytteli takajalkojaan antaumuksella ja minä hihkuin vieressä. Iltalenkillä Jane lähti pupun perään ja ajatti sitä pitkän pätkän. Takaisin tullessaan jalka ei krampannut ollenkaan! Hihkuin sitäkin niin että Jane arveli minun olevan iloinen sen pupun perään karkaamisista...

Jekun hakutreenit meni pikku-pakkasessa hyvin. Isohko hakuryhmämme jakaantui kahtia, jotta saadaan treenit pidettyä lyhyinä pakkasella (eilen oli -19 C) ja me oltiin Koskenkylässä 3 koirakon voimin. Jekulle meni molemmille puolille maalimiehet n. 60 metrin syvyyteen. Ensimmäinen maalimies löytyi toisella yrityksellä mutta Jekku toimi loistavasti. Maalimies oli lähempänä alueen alkua kuin luulin ja lähetin Jekun vähän maalimiehestä ohi. Jekku juoksi takarajalle ja teki oikeaoppisen piston eteenpäin. Ei siis saanut maalimiehestä hajua eikä lähtenyt aluetta taaksepäin. Toinen lähetys ja sujui hyvin. Toisella pistolla oli ongelmia. Lähetin Jekun yhteensä 3 kertaa ja 2 kertaa se oli kiertänyt maalimiehen melko läheltä mutta ei ilmeisesti saanut hajua. Jekulla on tapana käydä tarkistamassa maalimies ihan läheltä eikä se tähän mennessä ole koskaan ottanut rullaa mistään kauempaa. Nyt se kuitenkin toi rullan minulle ilman että olisi käynyt Outin luona. Näytölle lähetyksessä Jekku  ei totellut ensimmäistä näyttökäskyä mutta toisella käskyllä lähti viemään minua ihan määrätietoisen oloisesti. Vei minut sitten 5-10 m päähän maalimiehestä kuopan reunalle. Kuopassa ei ollut ketään joten rupesin ääneen ihmettelemään että mitäs me täällä tehdään. Siinä vaiheessa näin Outin heiluttavan käsiään puun takana ja selvitin häneltä mitä oli tapahtunut. Ilmeisesti Jekku oli tehnyt ihan puhtaan valeilmaisun sen jälkeen kun se teki 3 hyvin mallikelpoista pistoa löytämättä kuitenkaan maalimiestä. Otettiin uudestaan helppo pisto ja tämän jälkeen vielä 2 helpohkoa löytöä ilman ongelmaa.

Jekulla painoi ehkä vielä pieni paine hakuradasta, joka oli sama missä käytiin hieman epäonnistumassa kokeissa. Epäilen että kun maalimies ei kolmannellakaan pistolla löytynyt, tuli sen verran painetta että se valeilmaisi. No hyvä että tulee nämäkin ongelmat nyt esiin niin kerkiää näitä tässä talven mittaa treenata. Enemmän olen huolissani siitä että jekku ei tunnu erityisen hyvin käyttävän nenäänsä. Aika usein se juoksee maalimiehen ohi melko läheltä saamatta hajua. Pitää yrittää keksiä keinoja millä sais Jekun nenän paremmin auki.