Jekun kanssa oltiin hakutreeneissä Vennivaarassa "uuden ryhmän" kanssa. Koiria oli  tällä kertaa vissiin 8, joten aikaa meni. Oli suhteellisen lämmin ja paljon itikoita, joten olosuhteet eivät olleet ihan helpot. Jekku oli vuorossa melkein viimeisenä, joten keskittymiskyky ei välttämättä ollut autossa paistumisen jäljiltä paras mahdollinen. Jekulla kun tahtoo autossa odotellessa kuumentua paitsi ruumiinlämpö myös aivot.

Ensimmäinen pisto oli tyhjä ja se meni oikein hyvin. Toisella puolella oli maalimies vasemman puolen toisessa umpipiilossa. Viime viikolla maalimies oli ekassa piilossa, joten luonnollisestikin Jekku kävi ensin tarkistamassa sen. Tyhjä oli ja siirtyi seuraavalle, jossa tarkisti piilon ja toi rullan varsin mallikkaasti. Näyttö oli ok, paitsi että Jekku ei enää oikein tiennyt että mihin asentoon jäisi kun maalimiestä ei näy. Täytyy opettaa sille että umpipiiloillakin kannattaa jäädä maahan makaamaan. Tämän jälkeen tais tulla 1 tai 2 tyhjää joissa ei ollut mitään valittamista. Toinen maalimies oli umpipiilossa joka osoittautui hankalaksi. Ensimmäisellä kerralla Jekku tuli ilman rullaa viereeni istumaan sen näköisenä että pitäs yhdessä lähteä jonnekin. Lähetin sen uudelleen varmana siitä että se oli käynyt piilolla. Tällä kertaa Jekku tuli rulla suussa, mutta jäi n. 10 m päähän juomaan lätäköstä ja tuli minun luo ilman rullaa taas vähän epävarman näköisenä. Lähetin vielä kolmannen kerran ja vahvistin rullan tuomista "tuo-käskyllä" kun näin sen tulevan rulla suussa. Näytölle se lähti ihan hyvin, mutta piilolla oli pikkaisen epävarman oloinen. Ei ikäänkuin ollut ihan varma, että onko siellä ketään. Piilo tais olla ensimmäinen täysin umpinainen piilo, jossa ei ollut rakoja mistä kurkata sisään. Jekku oli kierrellyt ja haistellut pitkän aikaa ja ollut ilmiselvästi epävarma, että pitäisikö tämä ilmaista vai ei. Hyvä koira, on ainakin mennyt jakeluun että piilot pitää tarkistaa. Loppujen lopuksi tämäkin maalimies tuli ilmaistua ihan oikein, joten tuli tämmöisestäkin piilosta nyt kokemusta.

Toiselle puolelle tuli vielä yksi tyhjä (meni oikein hyvin) ja kolmas maalimies oli ison kiven takana toisella puolella. Jekku oli kiertämässä kiveä kun sai hajun ja päättikin mennä suorinta reittiä kiven yli toiselle puolelle. Oli tarkistanut jälleen läheltä maalimiehen ja lähti  tuomaan rullaa. Muutama metri ennen minua rulla kuitenkin tippui suusta. Annoin tuo käskyn ja  Jekku otti sen suuhun ja irti käskyllä irroitti. Näyttö sujui hyvin, käskin maalimiehen palkata heti. Rullan tippuminen johtui mielestäni siitä että olin säätänyt sen vahingossa niin löysälle, että se ei "itsekseen" pysynyt suussa kun Jekku viimeisellä pistolla läähätti jo aika kovasti. Suu oli juostessa auki, niin ei kai siellä silloin mikään pysy. Ens kerralla pitää optimoida tuo rullan korkeus niin että se pysyy paremmin.

Hyvä treeni, tuli vähän ongelmiakin, joten on jotain mitä seuraavallakin kerralla treenata.