Lähdin ottamaan Jekun kanssa maksetun paikallaanmakuu-harjoituksen epävirallisiin toko kokeisiin. Innostuin sitten ilmoittamaan molemmat koirat: Jekku mölli luokkaan ja Jane alokas luokkaan. Jane vaikutti niin innokkaalta toko koiralta että päätin heti ilmoittaa sen viralliseen kokeeseen. Seuraava koe onkin Rovaniemeellä 2.5 viikon kuluttua :) Minähän en ole koskaan harrastanut tokoa, mutta hyvä keino päästä siihen sisään oli mennä suoraan epäviralliseen kokeeseen. Siellä ystävällisesti kerrottiin minulle säännöt. Janehan osasi jo kaikki liikkeet kun erot pk-tottikseen kuitenkin on aika pienet.

Jekun möllikokeeseen sisältyi Luoksepäästävyys (10), paikallaanmakuu (10), seuraaminen kytkettynä (10), liikkeestä maahanmeno (8; vaati 2 käskyä) ja luoksetulo (10). Kokonaisvaikutus 10, yhteispisteet 106 ja sijoitus 2/3.

Jane sai kaikista muista 10 paitsi seuraaminen kytkettynä oli 9.5 yhden huonon pysähtymisen takia ja estehyppy 9.5 Janen otettua muutaman askeleen. Aika hyvä hyppy kun ei oltu kuin kerran juuri ennen koetta harjoiteltu toko hyppyä. Janen pisteet 198 ja sijoitus 1/6. Ihan hauskaa hommaa. Tämä voisi olla Janelle hyvä harrastus, miksei myös Jekulle.