Lähdettiin yhdistetylle kesäloma- ja kisareissulle etelään. Lauantaina ajettiin mökille Kuruun ja sunnuntaina oli Janen kanssa etsintäkoe Hämeenkyrössä. Lomallelähtö oli tavanomaisen lennokas. Tulin torstai-iltana Kilpisjärveltä joten paljoa muuta en kerennyt kuin vaihtaa kotona kassia ja taas auton rattiin polkemaan Suomea alaspäin.

EK-kokeeseenkin lähtö oli perinteinen. Ajo-ohje kisapaikalle oli jäänyt kotiin ja eksyin matkalla moneen kertaan. Heti  mökiltä lähdettyäni, huomasin että Janen palkkka-lihapullat jäivät jääkaappiin, mutta kuvittelin (että on lauantai ja ) että saisin niitä kaupasta Hämeenkyrössä. S-marketin ovet pysyivät kuitenkin kiinni sitkeästä yrittämisestä huolimatta (en millään tajunnut että on itseasiassa sunnuntai) ja Janen oli tyytyminen hieman tavallista köyhempiin kisaeväisiin. Onnistuin eksymään vielä Hämeenkyrössä niin että oli jo soitettava koetoimitsijalta neuvoja, mutta loppujen lopuksi löysin Kyröskosken käyttökoirien kentälle ihan ajallaan. Sen verran oli kuitenkin horisko olo,  että päivän mittaa kysyin 3 kertaa tuomarilta neuvoa. Vaikutin kyllä varmasti joko täysin ääliöltä tai sitten ensimmäistä kertaa kokeessa olevalta neurootikolta, mutta olin todellakin unohtanut tarkistaa sääntökirjasta miten säännöt avoimessa luokassa menee. Lisäksi viikon työkiireet, univelat ja 1700 km auton ratissa (Rovaniemi-Kilpisjärvi-Rovaniemi-Kuru)  painoivat pääkoppaa sen verran, että melko ääliöksi sitä tunsi itsekin itsensä. 

Kokeesta suoriuduttiin kuitenkin kunnialla. Siitä kiitos järkevämpää käytöstä esittäneen Janen sekä mukavien kangasmaastojen ja hyvin järjestetyn kokeen. Jäljeltä täydet pisteet. Jana meni ok, Jane tarkasti pari metriä takajälkeä ja kääntyi sitten oikealle jäljelle. Jälki oli todella lyhyt ja viimeisellä kepillä totesin että kasassa on vain 3 keppiä ja kaiken lisäksi olin onnistunut pudottamaan palkat (pussillisen koiranruokaa) jonnekin matkalle. Koska aikaa oli vaikka kuinka paljon, lähetin Janen uudelleen jäljelle. Vähän riskaabelia hommaa, kun Jane ei ole tottunut jälkiä paikkailemaan ja katsoi minua kummissaan ja sen näköisenä, että ei oikein ollut viehättynyt ajamaan jälkeä toiseen kertaan. Löydettiin kuitenkin toiselle kepille jääneet "herkut" josta Jane innostui suunnattomasti ja lähti ajamaan jälkeä uudella innolla löytäen myös ensimmäisellä kierroksella nostamatta jääneen kepin. Oikein onnistunut jäljen paikkaus ja ajattelinkin että pitäisköhän joka kisassa pudotella jäljelle herkkupaloja siltä varaa että lähdetään paikkaamaan nostamatta jäänyttä kapulaa...

Esineruutu meni ilman yllätyksiä. Lähetin Janen toisesta kulmasta, jossa sattumalta oli etualalla esine. Seuraavalla lähetyksellä esine nousi taaempaa, kaikenkaikkiaan aikaa kului ehkä alle minuutti. Yksi piste vähennettiin pureskelusta. Pudotetun esineen nouto meni loistavasti, tällä kertaa Jane tiesi tarkkaan mitä oltiin tekemässä. Tarkkuusruudussa samoin. Näistä täydet. Haku meni myös perinteitä kunnioittaen ohjaajan painostavaa käyttäytymistä ihmetellen. Janen työskentely oli innotonta ja ponnetonta ja minä sähläsin ja liina oli solmussa. Maalimiehet kuitenkin löytyivät. Jälkimmäisen, kallion kupeessa olleen maalimiehen Jane haistoi kallion päältä ja vei näytöllä samaan paikkaan, eli kallion päälle, maalimiehen jäädessä alapuolelle. Tästä meni piste eli hausta 79 p.

Tottiksessa jatkui aamun horiskomeininki. Seuraaminen oli mielestäni aika huonoa, vetelää ja välillä tuntui väljältäkin. Siitä huolimatta täydet pisteet. Liikkeestä istuminen oli muuten ok, mutta ohjaaja otti ainoastaan 25 askelta!!! Tästä meni piste. Nämä 25 askelta oli tosin tarkoin harkitut, sillä viime kisoissa otin mielestäni sen tasan 30 askelta ja sain huomautuksen että kävelin  niin kauan että tuomari huolestui että en meinaa palata ollenkaan takaisin. No päätin nyt sitten ottaa muutaman askelen liian vähän, mutta tämä tuomari oli ennemminkin huolissaan liian lyhyistä kävelypätkistä. Koita nyt sitten miellyttää niitä... Liikkeestä maahanmeno  oli ok.  Liikkeestä seisominen hyvä (-2 p?), Jane  otti pari askelta ja lisäksi palatessani "koira oli levoton". Todennäköisesti Jane yritti viestittää minulle, että jotain unohtui. Ei olla otettu avoimen luokan seisomista kuin ehkä kerran. Normaalisti kun seisomista on seurannut luoksetulo eikä ohjaajan palaaminen sivulle.  Tasamaa- ja A-estenouto oli ok, mutta hyppynoudossa meikäläinen taas hortoili. Heitin kapulan oikein reilusti vinoon, mutta jostain syystä en halunnut uusia heittoa. Lisäksi Jane meni maahan kun heitin kapulaa. Janen väärä asento ja kapulan lentäminen 20 m vinoon laukaisi minussa jonkin ihme reaktion ja annoin hyppy-käskyn kiireellä ennen kuin tuomari ehtisi sanoa että "saat uusia heiton". Heh, aivotoiminnassa taas häiriötä.... Jane hyppäsi, haki kapulan ja kiersi takaisin tullessa kuten kuka tahansa koira olisi tehnyt (sanoi tuomari). Horiskoilun päätti kuitenkin eteenmeno, joka oli oikein hieno. Vauhdikas eteenmeno ja maahanmeno lennosta. Tottiksesta pisteitä 89 p. Maastosta 198 p joten 1-tulos, EK2 koulari ja sijoitus 2.