Janen kanssa oltiin hakutreeneissä tiistaina ja sunnuntaina. Tiistaina 3 maalimiestä, joista ensimmäinen ylärinteessä kuopassa. Tässä ei ollut ongelmaa. Vaadin Janea pitämään rullaa suussa "irti" komentoon saakka ja tässä oli ongelmaa. Väliin tuli muutama tyhjä ja seuraava maalimies oli alarinteessä jyrkähkön alamäen alla. Tämä oli hankala. Maaston muoto oli sellainen että a) Jane ei meinannut mennä suoraan vaan kaarsi joko oikealta tai vasemmalta takarajalle ja b) Jane ei saanut maalimiehestä hakua muuta kuin menemällä suoraan takarajalle. Tässä kohtaa sitten viivyttiinkin pitkään. Lähetin ainakin 3 kertaa ennen kuin maalimies löytyi. Tämä oli hyvää harjoitusta Janelle, joka joskus tuppaa olemaan liian itsevarma; ei etene 50 m saakka, jos ei 40 metrissä saa hajua kenestäkään... Viimeinen maalimies oli ylärinteen "tiheikössä". Kohdassa kasvaa hyvin tiuhaa männikköä ja epäilin että siitä on vaikea saada Janea irtoamaan. Mutta ei ollut, vaan pisto onnistui oikein hyvin.

Sunnuntain treeni meni sitten ohjaajan tumpeloinniksi. Laitoin maalimiehet piiloihin ennen kuin rupesin kaivamaan värmeitä autosta ja huomasin että rulla oli jäänyt kotiin. Menin sitten huutelemaan maalimiehiä ylös (ei mikään helppo tehtävä kun istuivat kaatosateessa huput päässä eivätkä kuulleet mitään vaikka kuinka karjuin) ja annoin irtorullat, joita onneksi löytyi autosta. Ensimmäinen pisto oli taas alamäkeen hankalaan paikkaan. Taaskaan ei Jane edennyt riittävän pitkälle ja lähetin uudestaan ennen kuin maalimies löytyi. Jane oli maalimiehellä hetken yrittänyt kauhoa rinnuksiltaan rullaa, mutta hoksasi sitten ottaa irtorullan maalimieheltä. Loppu meni hyvin. Toinen maalimies taas ylärinteessä kuopassa. Tämä meni oikein hyvin. Kolmas pisto ylärinteeseen oli tyhjä, tämäkin meni oikein hyvin ja viimeiselle lähetin lennosta ja sekin meni hienosti. Viimeinen maalimies oli suorapalkan kanssa ja onnistui hyvin.

Sunnuntain treenin jälkeen otettiin vielä kapea esineruutukaistale. Tämä oli yllättävän vaikea kaikille koirille. Keli oli tyyni ja vesisateinen joten haju ei selvästikään levinnyt juuri lainkaan. Lisäksi maasto oli haastavaa: kumpuilevaa, kiviä, kalliota ja kuoppia. Jekulla oli selkeästi liikaa virtaa ja ruutu meni juoksenteluksi. Janen oli oikeasti vaikea haistaa ison kiven takana olevaa hanskaa. Lisää treeniä...