Maanantai-illan hakutreenit Norvajärvellä.

Jekulle risteilytreeni, molemmille puolille liikkuvat maalimiehet, joille lähetin 3 kertaa. Suorapalkkana nakki, jota Jekku söi yllättävän kauan. Olin ajatellut, että Jekku kävisi maalimiehillä nopeasti ja huutaisin sen samantien keskilinjalle, jossa olen itse liikkunut riittävästi että saan Jekun kääntymään maalimieheltä menosuuntaan. Jekulla ei ilmeisesti ollut kuitenkaan mikään kiire maalimiehiltä pois ja jouduin huutelemaan sitä välillä melko tosissani. No hyvä vaan, maalimiesmotivaatio on tärkeä juttu. Harjoitus onnistui osittain, osittain ei. Pari kertaa Jekku tuli maalimieheltä ihan hienosti ja sain lähetettyä sen lennosta toiselle puolelle. Pari kertaa Jekku tuli ihan selkeästi samoja jälkiä keskilinjalle vaikka näkyvyys oli hyvä ja minä koko ajan pidin ääntä. Mutta hauskaa sillä ainakin oli. Jekku näyttää nauttivan tuosta maalimieheltä toiselle juoksemisesta sen verran että saas nähdä, onko tässä seuraavaksi edessä hallintatreenit Silmänisku

Lopuksi kokeiltiin vielä roskispiiloa. Saara lähti piilolle Jekun nähden. Jekku juoksi ensin piilon ohi tajuamatta että roskis keskellä metsää on tosi oleellinen juttu. Palasi sitten takaisin, kierteli hetken roskiksella, kysymysmerkki sen pään päällä loisti taas keskilinjalle saakka. Lopulta tuli rulla suussa. Näytöllä Jekku oli pikkasen epävarma. Jäi makaamaan roskiksen taakse vienon näköisenä vissiin vähän epävarmana että kuuluuko nämä roskisdyykkaritkin löytää Nauru Hyvä juttu kun tuli tämäkin nyt harjoiteltua.

Ens kerraksi pitäisi keksiä treeni, jolla harjoittelis pistoja. Jekku on osannut tehdä hienoja syviä pistoja kääntyen aina eteenpäin, mutta nyt ne on vähän hukassa kun otettiin niin paljon lyhyitä pistoja valeilmaisuongelman poistamiseksi. Ehkä pitäisi ottaa haamuja jotta saan sen etenemään syvälle ja ohjata maalimiehen sijoittamisella Jekku oikeille raiteille. Uskon että muutama onnistunut treeni palauttaa hyvät pistot taas mieleen.

Kotimatkalla pysähdyttiin vielä tekemään Janelle tarkkuusruutu ja pudonneen esineen nouto. Tarkkuusruutu meni Janelta ihan hyvin. Muovinen kauppakärryjen poletti ja pieni muovinen hius-mikälie löytyivät vaikka aikaa meni kyllä varmaan lähemmäs se 3 minuuttia. Jekku ei meinannut löytää polettia millään ja rupesi sitten haistelemaan vimmatusti yhtä kohtaa lähellä eturajaa ja toi lopulta minulle kävyn. Siirryin vähän lähemmäksi esinettä ja kohta löytyi ihan oikeakin esine. Lisää treeniä...

Janella otin pudotetun suunnilleen kisamatkalla (vähän vajaa). Maasto nousi loppua kohti ja lähetyskohdasta en nähnyt kuin n. 100 m. Jane juoksi ensin 100 metriin, pysähtyi hetkeksi ja lähti sitten jonnekin. Hetken kuluttua se tuli takaisin ilman hanskaa. Annoin uuden käskyn ennen kuin se tuli sivulle ja taas koira hävisi jonnekin. Palatessa oli hanska suussa ja tyytyväinen ilme naamalla.