Ensinnä vähän kuvia, eli Jekku eilen

... tältä se näytti reilu 2 kk sitten (voi kamala sentään ) ...

Jä tältä se ehkä joskus vielä näyttää

Jane ja Jekku eilen

Jane

 

Kokemukset tuosta karvan leikkaamisesta oli kyllä pelkästään positiiviset. Helpotti kuumuutta ja turkki oli mukavan helppohoitoinen, kuivui nopeasti ja suojasi säältä kyllä ihan passelisti. Tällä hetkellä turkki on sellainen juuri sopiva, mutta jouluun mennessä se on varmasti jo ihan kamala pehko.Talvea varten tarvii tietenkin ollakin turkkia.

Viikonloppuna treenailtiin jo vähän talvisissakin oloissa. Lauantaina käytiin tekemässä jälkiä Kroopinpalossa ja sunnuntaina hakuiltiin samoissa maastoissa. Lauantaina Mikki teki Jekulle jälken ja Hanna Janelle. Molemmissa oli vähän sellainen kapula-inflaatio. Janella jäi metsään 3 ekaa keppiä ja Jekulla eka ja vika (jäljen päässä oli ruokarasia, joten keppi jäi sinne viimeiselle suoralle). Jäljet oli suht tuoreita (1-1,5 h) ja vauhtia oli molemmilla vähän liikaa. Janen jälkeen saattoi vaikuttaa myös porot, joita nähtiin alueella. Mutta päätin jokatapauksessa, että nyt rupean ihan oikeasti toppuuttelemaan tuota vauhtia  . Janelle jäi valjaat kotiin ja piti ajaa jälki pannasta mikä sekoitti vähän ainakin ohjaajaa. Jekun vahvuus on ollut kapuloiden ilmaisu, mutta nyt tuntuu että kapuloita rupeaa jäämään metsään vähän väliä. Luulen että nyt kun on kovasti treenattu itse jälkeä ja se on ruvennut sujumaan, kapulat on kokeneet vähän inflaatiota. Kapulakuuria sitten kun jalka on täysin parantunut. Nyt ei viitsi kovin hirveästi innostaa kapulan löytämisestä kun siitä seuraa sitten pomppimista ja hyppimistä. Mikki ehdotti vaihtelua, jos jättäisin vaihteeksi mitä vain esineitä jäljelle. Ja niin teinkin tänään.

Poljin Jekulle jäljen ennen hakutreenejä Kroopinpalon maastoissa. Jekulla ja Janella tuli lauantaina vähän riitaa jonka seurauksena Jekku tulistui ja hyppäsi Janen niskan päälle. Tämä sattui olkapäähän ja Jekku ontui hetken aikaa. Olin jo jättämässä Jekun kotiin, mutta päätin kuitenkin ottaa sen mukaan. Ajattelin että parempi se on, että saisi sen virtaa tyhjennettyä kävelemällä jäljestämiseen kuin hyppimällä seinille. Jälki kulki siis mahdolisimman helpossa maastossa, osin seuraili polkuja ja osin matalassa varvikossa tai paljaalla sammaleella. Sinne tänne jätin maksanpaloja ja 5 esinettä (hanska, sukka, tunnarikapula, lompakko, puukontuppi) sekä ruokarasian jäljen päähän. Muutamia kulmia ja kaikenlaista kaarrettta ja haahuilua, matkaa vajaa 500 m.

Räntää satoi, välillä mentiin hakuilemaan tien toiselle puolelle. Jane sai hakea 3 maalimiestä ja muutamia tyhjiä ja lopuksi vielä Outi pinkaisi juoksuun tyhjän jälkeen ja Jane sai ottaa kiinni. Ihan hyvin se meni. Ekat pistot oli erityisen hyviä, suoria ja syviä Lopussa Jane pikkaisen laiskotteli tyhjillä ja muistaakseni jouduin yhdelle lähettämään uudelleen ennen kuin maalimies löytyi. Oltiin paikassa missä keskilinjan toinen puoli on soista, raskasta siis  ja ojia on hypättävänä 1 tai 2. Joten saattaa olla, että Janella rupesi ihan jo kuntokin pikkaisen loppumaan. Mutta kyllä se oli tohkeissaan, kivaa oli joka tapauksessa. Lopuksi Sari huomasi että oli hukannut hanskansa jossain vaiheessa, joten Jane sai vielä etsiä senkin. Ja olihan se pätevää kun hanska löytyi sieltä etukulmasta. Janen mielestä ihan täydelliset treenit.

Hakutreenien jälkeen lähdettiin Jekun kanssa etsimään 3 h räntäsateessa lionnutta jälkeä. Olin itse läpimärkä, jotenkin sitä ei vaan osaa vieläkään pukeutua sään mukaisesti...  Jana meni ihan ok, mutta alkujälki oli vähän semmoista haparoivaa. Sama juttu oli eilenkin joten näihin alkuihin pitäisi saada varmuutta.  Eka kulma ja sen jälkeen suoraa polkua pitkin. Ei selvästi ollut helppoa, Jekku tarkasteli jälkeä tiuhaan, mutta palasi aina polulle ja löysi sieltä muutaman makupalan sekä 2 esinettä. Tämän jälkeen kulma vasemmalle, josta meni yli, mutta paikkasi sen hyvin. Tämän jälkeen sujui pääasiassa tosi hyvin. Varvikossa ja sammalikossa ei 3 h jälki tehnyt yhtään tiukkaa, vaikka vettä ja räntää oli satanut lähes koko ajan. Polku ainoastaan oli hieman haastavampi. Esineet löytyi hyvin ja erityisesti loppujälki sujui todella hyvin  .