Viikon kolmannet hakutreenit!! Ollaanpa me fanaattisia! Kaiken lisäksi vettä tuli taivaan täydeltä. Tai no ei nyt aivan, sade oli melko maltillista, kastuttiin mutta ei haitaksi asti. Ennen treeniä tein jälkiä vanhenemaan. Otin hakutreenin Janen kanssa, Jekku pääsisi haistelemaan jälkeä. Janelle pitkä rata, viimeinen maalimies 300 m olevassa umpparissa, 2 maalimiestä määräsin 100 m alueelle molemmin puolin. Ihan hyvä treeni. Jane meinasi lintsata, teki alkuun lyhyitä pistoja, mutta pistot paranivat kun rupesin vähän vaatimaan . Kahdella ekalla pistolla löytyi maalimies (lähetin etukulmasta, maalimies n. 50 m:ssä, mutta sivutuuli toi hajun varmasti etukulmiin asti). Tämän jälkeen ehkä 6 tyhjää, joista 3 viimeistä oikein hyviä ja palkkasin näistä. 

Hakutreenin jälkeen tehtiin esineruutu. Jekulle 3 vierasta esinettä niin että 2 esinettä oli n. metrin etäisyydellä toisistaan. Halusin saada Jekun kiinni esineen vaihtamisesta ja olin valmistautunut treenaamaan tätä tosi pitkään. Päätin että niin kauan kun esinettä vaihdetaan, niin siitä ei seuraa mitään muuta kuin että otetaan uudestaan. Jekkuhan vaihtaa esineen toiseen, jos sattuu juoksemaan esine suussa toisen ohi. Ja sitä vaihtamista voi jatkua pitkäänkin ennen kuin Jekku lähtee tuomaan toista minulle. Mutta tänään tässä kävikin niin, että Jekku toi esineet kauniisti yksi kerrallaan ilman mitään vaihtoaikeita.  No pääsin palkkaamaan tästä joten hyvä treeni.

Esineruudun jälkeen jälki oli lionnut vesisateessa 2 h mutta päätin kuitenkin käydä kokeilemassa miten Jekku siitä suoriutuu. Alueella on poroja ja marjastajia, joten olin varautunut siihen että tällainen extreme-jälki ei ehkä Jekun taidoilla vielä ihan onnistu. Ja ei se onnistunut. Alku oli hakuammuntaa ja ensimmäiset kepit jäi metsään. Kuiva jäkäläkangas oli selkeästi liian vaikeaa, jälki oli huuhtoutunut sateen mukana ties minne ja Jekku teki siksakkia jälkeä etsiessä. Loppu meni kuitenkin ihan hyvin ja kun maasto muuttui tuoreemmaksi ei ollut mitään ongelmaa.