Niin siinä sitten loppujen lopuksi kävi että Jekku kerittiin. Olen jo paljon ennen näitä helteitä miettinyt, että voisiko Jekun trimmata kesän ajaksi. Itse asiassa mietin sitä jo viime kesän vaelluksella kun katselin nuutunutta koiraa, joka olisi halunnut jäädä joka kuusen juurelle makoilemaan eikä jatkaa meidän kanssa matkaa. Silloinkin oli toki lämmin, mutta ero Janeen on niin huikea, että väkisinkin sitä miettii, että voisiko asialle tehdä jotain. Jane kun painattaa volttia ja haastaa Jekkua leikkimään, mutta Jekku vain kaivautuu syvemmälle pensaaseen tai yrittää kaivautua maan alle viileyttä hakemaan. Koirien turkissa on toki iso ero. Jekku ei jostain syystä pudota karvaansa kunnolla keväällä vaan menee kesät-talvet samassa turkissa. Joten ei se ole ihme että Jekulla on veto pois jo 20 asteen lämpötilassa. Kun itse harrastaa lähinnä kesälajeja, niin toivoisi että koirakin voisi nauttia treenaamisesta, patikoinnista, juoksemisesta ja ylipäänsä kesästä eikä kesä menisi varjopaikkaa etsiessä. Asiaa pohdittuani, nettiä luettuani ja ihmisiltä kokemuksia kysyttyäni, tuli sellainen olo että pakkohan tätä on kokeilla. Ihmisillä oli nimittäin niin kovin erilaisia mielipiteitä että ajattelin että ei se auta kuin kokeilla itse. Tällainen siitä sitten tuli:

 

 


 

Ja vertailun vuoksi tilanne ennen trimmaamolle lähtöä

 Trimmaus vielä vähän kesken...

Juup, vähän koomisen näköinenhän siitä tuli, mutta Jekku itse tykkää kovasti. Parin päivän kokemuksella voin sanoa, että kyllä tämä auttoi kuumuusongelmaan. Perjantaina oli 25 astetta, mutta ensimmäistä kertaa Jane oli nuukahtaneempi kuin Jekku. Jekku on myös nukkunut nyt 2 yötä, enää en ole herännyt läähätykseen ja vaelteluun. Turkki kuivuu paljon nopeammin uinnin jälkeen, eikä haudu minään lämminvesivaippana Jekun ympärillä tuntikausia. Jekku on kuin pieni musta karitsa, ihan eri näköinen ja tuntuinen kuin ennen, mutta  tosi tosi söpö. Karva on kuin kerityllä lampaalla, melkoisen hassu tapaus. Saa nähdä maltanko antaa turkin kasvaa takaisin enää ollenkaan

Eilen käytiin ensimmäinen kunnon lenkki Janen kanssa. Jane ei ole ontunut enää viikkoon ollenkaan, mutta olen silti vähän säästellyt sen jalkaa. Metsälenkit ei tunnu sen jalkaa suuremmin haittaavan, joten eiköhän se pääse tulevina päivinä metsään marjaan mukaan. Alla vielä kuva eilis-illalta klo n. 22.30 ja aurinko laskemassa. Syksy tekee tuloaan ja illat rupeavat pimenemään.