Lauantaina olin katsomassa SM-tottiksia Kemissä. Mukava oli nähdä SM-tunnelmaa, aamulla kisapaikalle ajaessani olin myös tyytyväinen etten ollut itse kisaamassa vaikka sellaistakin alkukesästä suunnittelin. Koko kesä on ollut yhtä kiirettä ja stressiä, joten mukava oli mennä vain katsomaan kun muut jännittää Kieli ulkona Karo ja Pepi (Jekun äiti) saivat hienot 88 p ja pääsivät kirkkaasti jälki-maastoon. Marika ja Janen-velipuoli Konna pääsivät hakukisassa maastoon ja sunnuntaina saivat hienon 2-tuloksen. ONNEACool!

Sunnuntaina oltiin Tassuvaaran yhteistreeneissä. Ei se kovin yhteistä tosin ollut, kun melkein me siellä yksin treenattiin. Kävin ennen treeniä Napapiirillä ostamassa lahjaa turkulais-kuubalaisille ystävilleni ja siellä sitten sähläsin sen verran (olin mm unohtanut pankkikortin kotiin ja huomasin tämän tietenkin vasta sitten kun myyjä oli jo paketoinut ostokset hienoon pakettiin... olin kuitenkin sen verran luotettavan oloinen lahopää, että antoi tilinumeronsa johon sain ostokset maksaa) että tulin treeneihin vasta 15 yli. Pipa-briardin-alusta ja Rekosta saatiin vähäksi aikaa häiriöseuraa ja sen jälkeen otin vielä yksikseni noutoja ja eteenmenot molemmille. Kaikki meni vanhaan tasapaksuun tyyliinsä. Jekku ahdisteli aika hurjasti seuraamisessa, en oikein tiedä millä sen saisi siitä jalasta irti. Tein vasemmalle käännöksiä ja yritin päästä palkkaamaan oikeasta kohdasta. Oli aika kuuma (tais olla kesän viimeinen kuuma päivä) joten meikäläiselläkään ei ollut paljoa paukkuja paneutua tähän seuraamisprobleemaan. Otin jäävät, jotka oli aika huonot. Jekku meni hitaasti ja vähän epävarmasti ja jäi yhdessä istumisessa seisomaan. Täytyy näitä harjoitella. Luoksetulo oli hyvä. Tasamaanouto 2 kg kapulalla joka tuntui olevan niin raskas, että sitä piti roikottaa melkein maassa asti. Tein sitten niin, että vein kapulan 20-30 m päähän ja peruuttelin vielä taaksepäin Jekun palatessa kapula suussa. Kapula oli paljon paremmin suussa ja vauhti oli hyvä. Pikkukapulan kanssa muutama kiinnipitämisharjoitus ja tämän jälkeen esteet. Esteet meni hyvin, tosi ilmavat hypyt, mutta hirveetä kapulan mäystämistä ja kehno ote. Yhden kerran Jekku jopa pudotti kapulan suustaan siinä mun edessä, mutta sai sen saman tien kiinni. Noutoja ja kapulan pitämistä pitäisi harjoitella...

Eteenmenot molemmilla ruokapalkalla. Ruoka oli kannellisessa rasiassa, jotta eivät pääsisi palkkaamaan itseään ennenaikaisesti kun otin molemmille eteenmenon maahanmenon kanssa. Jostain olin keksinyt että tämä olisi hyvä palkkauskeino. No ehkä ei... Jekku lähti kuin tykin suusta ja vauhti ei missään kohdassa himppuakaan hiljentynyt. Kun karjuin MAAHAN, Jekku vaan juoksi entistä lujempaa.  Toisen MAAAHAN karjaisun jälkeen Jekku oli jo ruokarasialla ja pysähtyi kyllä siihen ja katsoi minua sen näköisenä että heeei tässähän on kansi kiinni??? Kolmas käsky sitten tuotti maahan menon.  Janen kohdalla ruokapalkka toimi niin, että se sai rasiasta hajun ilmeisesti jossain A-esteen harjalla. Noutokapulan luovutettuaan sillä oli kova kiire päästä jatkamaan treeniä ja edessä istuessa sillä silmät vilkuili oudosti sivuille. Seuraamisessa se meinasi sitten koko ajan karata, itse eteenmeno oli kyllä hyvä ja vauhdikas. Mutta sama juttu, maahan ei mennyt ensimmäisellä käskyllä (toisella kyllä)... Jatkossakin treenataan maahanmenoja vain niin että palkka on mun taskussa. Tai käytetään jotain vähemmän tuoksuvaa ruokaa.

Illalla käytiin Sepon ja Outin kanssa tekemässä jälkiä Ranuantien varteen. Olin kerrankin suunnitellut Jekulle jäljen ja piirtänyt oikein kaavion. Ei ehkä olisi pitänyt. Olin sunnuntai-iltana (viimeinen lomapäivä) jotenkin jo niin töihinmeno-angstissa, että en sitten osannut kunnolla keskittyä. Annoin Sepolle kaavion, mutta en muistanut selittää sitä kunnolla. Jälkeenpäin kävi ilmi että Seppo oli lukenut kaaviota "väärinpäin". Olin kyllä merkannut alkuun janan kohdan, mutta tein siihen muutoksia joidenka jälkeen janan paikka oli pelkkää suttua...  No ei se mitään, mutta kun sitten ruvettiin samaan aikaan ajamaan jälkiä, niin en edelleenkään varmistanut että jälki lähtee tosiaan oikealle kuten oli tarkoitus. Jekku lähti oikealle, joka oli itseasiassa takajälki ja meni sitä hieman epävarmaan tyyliin.  Kun Jekku sitten jäljesti takajälkeä tielle, arvelin sen jäljestävän jotakin marjastajan jälkeä ja mietin että hommasta ei taida tulla mitään (alue oli varsinaista mustikkapeltoa, joten marjastajia on varmaan ollut liikkeellä). Lähetin uudelleen, jolloin Jekku lähti vasemmalle (ihan oikeaa jälkeä) ja meinasi huidella pitkälle metsään, mutta meikä veti sen pois koska jälki ei mene vasemmalle vaan oikealle Huuto... Seppo ja Reko olivat tällä välin ajaneet jälkensä ja sain Sepolta selvitettyä mihin jälki lähtee. No vasemmalle tietenkin... Uusi yritys ja tällä kertaa Jekku nappasi (uudestaan) oikean jäljen ja lähti menemään. Heh olihan sähläystä ja treenin tärkein oppi olikin, että ohjeista jäljentekijä kunnollaNolostunut No hyvä treeni Jekulle, kaikesta säätämisestä ja jäljeltä poisvetämisestä huolimatta, se lähti ihan hyvin kolmannella yrittämällä menemään. Jälki oli ok, ohjaajan töppäily huomioiden. Jäljen lopussa taskussa oli 6 keppiä, Jekku löysi niistä 5 ja minä yhden.