Tänä aamuna heräsin siihen että Jane kipitti portaita alakertaan ja jäin kuulostelemaan pyytääkö se ulos. No ei, mutta kuulin että se rupesi oksentamaan. Pomppasin saman tien sängystä ja karjaisin "ALAS SOHVALTA!" koska siinä puoliunessakin arvasin missä Jane oksentaa. Janelle kun tuntuu olevan yhtä luonnollista kiirehtiä sohvalle oksentamaan kuin ihmisillä olisi rientää vessan pytylle. En tiedä mistä tämä tapa on tullut, mutta sitkeässä se on jos pitää sängystäkin juosta nimenomaa sohvaan kun oksettaa a040.gif

Ja minua harmittaa kun en muista laittaa sohvatyynyjä "ylös-alaisin" jotta koirat pysyisivät poissa sohvalta.... ainakin oksentamasta... Koirat eivät olleet  saaneet pariin viikkoon luita ja tietenkin hotkivat niitä tällä viikolla turhan ahneesti ja oksensivat molemmat luunpalasia. Jekku onneksi pyrkii ulos oksentamaan, mutta Jane pyrkii sohvalle d075.gif

Siivottuani enimmät sulamattomat luunpalaset ja heitetyäni sohvapeitot pyykkiin totesin että turha tässä on enää mennä nukkumaan ja keitin kahvit. Kello oli 4:30 ja menin aikaisin töihin. Koko päivä menikuitenkin lähinnä torkkuessa tietokoneen äärellä. Olin iltapäivällä niin väsähtänyt että peruin suunnitellun lenkkeilyn Sarin ja Rillan kanssa ja siirrettiin lenkki sunnuntaille. Kotiin tultuani piti sitten miettiä että miten 2 ylienergistä belgiä saisi väsytettyä, jotta saisin olla loppuillan rauhassa.

Ajoin belgit soramontulle juoksemaan ja siitä tien toiselle puolelle Tassuvaaraan ottamaan pienet tottistreenit  ja pallon heitot. Tottistreenit onnistuivat oikein hyvin, jäi hyvä mieli ja minäkin virkistyin. Molempien kanssa otin suunnilleen kaikki liikkeet 2 erässä niin että vaihdoin koiraa välissä: Jane-Jekku-Jane-Jekku. Janen kanssa treenattiin taas käännöksiä niin että naksutin heti kun meni hyvin ja jos kontakti tippui tai Jane erkani oikeasta paikasta, muistutin vähän liinasta. Tää meni hyvin, Jane oli innoissaan ja tsemppasi. Jäävät liikkeet on vähän hitaita joten pitäisi keksiä miten saisi erityisesti istumisen nopeutumaan. Jane istuu nopeasti aina kun otan sen ilman seuraamista (teen varmaan jonkun vartaloavun huomaamattani), mutta kun otan seuraamisen yhteydessä, tuntuu että istuminen on todeelllaa hiidasta. Luoksetulot oli hyvät ja innokkaat. Noudot otin pienellä kapulalla; 3 kertaa tasamaanoudon, kun en viitsinyt tassuhaavaa kiusata esteillä. Ensimmäinen nouto meni hyvin, laukaten mennen tullen. Toisella kerralla kehaisin vähän turhan innokkaasti kapulan tuonnista ja Jane tiputti kapulan jalkoihini. Kolmas kerta meni taas ihan hyvin. Ens kerralla pitää ottaa taas pelkkää kapulan tuontia pitkällä matkalla. Eteenmenon otin kisamaisesti niin että palkka ei ollut valmiina. Juoksin Janen perään ja huusin maahan, mikä onnistui hyvin ja heitin pallon. Jane meni heti maahan, ois voinut ollavähän  nopeampi, mutta ihan kelpo suoritus tämäkin.

Jekulla oli taas vähän liikaakin motivaatiota ja se meinasi poikittaa seuraamisessa. Liikkeestä istuminen ja maahanmeno onnistuivat tosi hyvin ja olivat tosi nopeita. Luoksetuloissa ei ollut mitään vikaa myöskään. Noudoissa oli vähän intoilua, kun Jekku karkasi ensin noutokapulalle ja sen jälkeen karkasi vielä esteelle hypäten sen muina miehinä kun oli tarkoitus vain kävellä ohi. Tasamaanoudon otin Jekunkin kanssa pienellä kapulalla ja siinä oli nyt ainakin vauhtia. Jekku on nyt oppinut noutamaan kapulan ilman aikaisempaa ylimääräistä myyrästyshyppyä ja se sujuu kaikin puolin paremmin. Kapulan luovutus on sitten vähän niin ja näin, kun välillä Jekku pureskelee ja pyörittelee sitä suussaan ja välillä ei. Olen jo vähän luovuttanut tuon suhteen. Ei kai sitä kukaan voi olla täydellinen joten ehkä en enää jaksa yrittää tuota pureskelua pois. Estehypyssä Jekku karkasi... heitin kapulan ja sekunti ennen kuin sanoin hyppy, Jekku lähti ja oli jo esteen toisella puolella ennen kuin ehdin sanoa että "heeeei!!!". Jekku pysähtyi siihen paikkaan ja hyppäsi takaisin ja tuli salamana sivulleni ihan muina miehinä.  Uusi lähehtys meni hyvin. Viime kerralla Jekun hypyt olivat aika hurjia, kun näytti siltä että se ponnisti todella kaukaa ja hyppäsi juuri ja juuri esteen yli niin että näytti että se tekee kuperkeikan esteen jälkeen. Tänään hypyt oli hallitumpia, mutta täytyy varmaan vähän harjoitella taas tuota tekniikkaa. Jekku roiskasee esteen yli niin innolla että joku päivä se  vielä tekee voltin ja tulee kerien alas. Jekunkin kanssa otin eteenmenon maahanmenolla mutta Jekku ennakoi (ensimmäistä kertaa) maahanmenon! Juoksin sen perään ja ilmeisesti Jekku huomasi sen, koska lähti ihan hyvin, mutta vilkaisi taakseen ja rupesi hidastelemaan. No nyt tehdään 25 eteenmenoa ilman maahanmenoa niin eiköhän se ole sitten taas hyvä.