Lauantaina oltiin Jekun kanssa RKK:n järjestämässä hakukokeessa. Tulos saatiin, mikä oli tavoitekin, mutta muuten en ollut järin tyytyväinen meidän suoritukseen.

Päivä alkoi heti lupaavasti. Jännitin tosi paljon tottista, joka oli ensimmäisenä. Tämä sitten ilmeisesti näkyi; Jekku oli heti autosta ulos tullessa kumman kireä, ei ollenkan täpinöissä tottiskentälle menosta vaan ihmeen rauhallinen, mutta jotenkin pahantuulisen oloinen. Siinä ennen koetta oli jo vähän rähähtänyt vastaantulleelle karjis-uroksellekin. Jouduin juoksujalkaa hakemaan sen autosta tottikseen kun oltiin ekassa parissa, tai oikeastaan kolmikossa. Tottiksen alussa Jekku oli kuitenkin skarpin oloisesti sivulla, piti kontaktia ja meikäläinenkin rentoutui. Turhan aikaisin... Jossain vaiheessa sen jälkeen kun itse olin ilmoittautunut tuomarille, täysin yllättäen ja Sysisalaman nopeasti Jekulla  pimahti ja se kävi sanomassa parilleen Aco-Amstaffille "räyh". Ihan reipashenkisesti karkasi sivultani räyhäämään!!! Sain sen kuitenkin heti hallintaan ja totesin että jaahah, tämähän oli nopea kisa kun loppuu ennen kuin on alkanutkaan. Tuomari antoi kuitenkin jatkaa. Tapahtuma oli sinänsä ihmeellinen että Aco on treenikaverimme ja treeneissä tämmöistä ongelmaa ilmennyt vaikka ollaan tuotakin tilannetta harjoiteltu. Ilmeisesti kisajännitys sitten sai vähän liikaa painetta nuoren miehen päähän. Tapaus ei vaikuttanut kummankaan koiran tottissuoritukseen, mutta arvostelua kuunneltaessa huomasin että Jekulla oli jäänyt "tilanne päälle". Kyttäsi ja kyyläsi ja oli ihan räjähdyspisteessä koko sen pitkän ajan kun 3 koirakkoa arvosteltiin.  Grrrrr.... minulla nousi savu korvista ja ehdin jo ajatella että keskeytän kokeen ja käyn vähän ravistelemassa mokomaa öykkäriä kulman takana. No en malttanut kun saatiin kuitenkin hyvät tottispisteet.

En kuitenkaan ollut kovin hyvässä vireessä sitten maasto-osuudella ja haussa ohjasin Jekkua jotenkin sinne päin mekaanisesti, ääni kireänä ja ilman minkäänlaista tsemppaamista ja kunnon kehua. Se näkyi, Jekku oli epävarma ja vähän innotonkin. Teki epä-Jekkumaisia lyhyitä pistoja, jäi haistelemaan maata jonnekin etualle, seistä ihmetteli välillä hakualueella sen näköisenä ettei oikein tiedä mitä on tekemässäkään.  2 maalimiestä löytyi kuitenkin, mutta kolmas jäi löytymättä. Helppo rata jossa ollaan treenattu, joten ei olisi pitänyt tuottaa ongelmaa löytää kaikkia maalimiehiä, mutta selvästikään tämä ei ollut meidän päivä. Esineruudussa esine löytyi nopeasti ensimmäisellä pistolla, pienestä pureskelusta lähti piste. Maastopisteet 152 p riittivät 2-tulokseen. Tottiksesta 95 p. Miinusta tuli  noutokapulan pureskelusta, yhdestä vinosta sivulle tulosta ja kosketuksesta hyppyesteeseen. Ja varmaan myös parille räyhäämisestä.... kuinka noloa...

Koekausi on onneksi ohi, joten nyt vaan jatketaan treeniä ja Jekku kasvattelee talven järkeä päähänsä. Paljonhan sitä on tullut lisää tämänkin kesän aikana, joten ei sitä tiedä miten fiksu koira sitä keväällä kisakautta odotteleekaan.