Sunnuntaina startattiin klo 5.30 Ouluun etsintäkokeeseen. Edellisen päivän harmituksen jälkeen oli  kiva lähteä Janen kanssa kokeisiin. Fiksu ja luotettava Jane kun ei KOSKAAN tee mitään tyhmää.

Oli mukava joskin raskas päivä. Monta osa-aluetta, paljon odottelua ja vähän jännitystäkin. Tunnelma oli kuitenkin mukavan rento ja oma jännitykseni aika pientä. Jännitti lähinnä nähdä minkälainen on etsintäkoe sekä se miten Jane jaksaa näin monta osa-aluetta kahlata läpi. Hyvin se jaksoi. Minulle valkeni kuitenkin, että uusia osa-alueita täytyy treenata enemmän, vähän eri lailla ja mielellään vieraan kanssa  (vieraan ihmisen hajustamia esineitä ja toisen koiran hajua ruudussa ja pudonneen esineen noudossa).

Maasto oli ensin, tuomarina Kake Ruokolainen:
Jälki: Jane otti takajäljen, muuten meni hyvin. Tuore jälki, joten jäljesti nokka korkealla ja meni sitten viimeisen kepin ylikin. Onneksi itse olin siinä skarppina ja huomasin itse kepin. Takajäljestä meni -3 p.

Pudonneen esineen nouto: Jane ei ehkä ihan 100% ollut jyvällä tästä liikkeestä. Seuraaminen oli vähän sinne päin ja kun lähetin noutamaan, Jane lähti kreppirivin "väärää" puolta vähän kuin olisi esineruutuun menossa. Tuli sitten takaisin ilman esinettä, mutta olin juuri ennen omaa osuuttani oppinut, että koiraa ei pidä päästää lähelle (jolloin tulos 0 p) vaan antaa lisäkäsky kun koira on vielä kauempana. Annoin sitten uuden käskyn (tai kaksikin) kun näin että Janella ei ole esine suussa. Jane palasi oikeita jälkiä pitkin ja toi esineen. Lisäkäskyistä meni -3 p.

Tarkkuusetsintä: Tässä Jane oli myös aika pihalla. Etsi aina käskyn jälkeen vähän aikaa, mutta nosti päätään ja oli tulossa minun luo sen näköisenä että ei oikein tiedä mitä tässä nyt on tarkoitus tehdä. Meni monta kertaa esineen yli ja olisi pitänyt se haistaa, mutta ei tuonut sitä. 5 minuuttia se ruudussa pyöri jonka jälkeen aika loppui. No jatketaan harjoitusta. Tästä tuli siis 0 p.

Esineruutu: Esine löytyi ekalla pistolla nopeasti, tästä täydet pisteet.

Haku: Tämä sujui ihan janemaisen hyvin. Ensimmäisellä näytöllä tuli joku oikosulku ja Jane pysähtyi kesken matkan. Kääntyi katsomaan minua ja intensiivisen tuijotukseni vaikutuksesta päätti jatkaa matkaa. Olin myös kuulemma tehnyt jonkinlaista tömistysliikettä jaloillani ;) Tästä meni -2 p, muuten ok.

Tottis (tuomarina Äijälän Eeva): Tottis oli viimeisenä ja päivän ilahduttavin asia oli se, että Jane jaksoi rankasta päivästä huolimatta heti hakuosuuden jälkeen suorittaa elämänsä parhaan  kisatottiksen (samalla kokeen paras tottis!). Jane oli mainiossa vireessä ja minullakin oli rento fiilis tässä vaiheessa kun näytti siltä että saadaan etsintäkokeesta tulos. Kaikki muut liikkeet oli erinomaisia paitsi seuraaminen, liikkeestä maahanmeno ja tasamaanouto, joista tuli erittäin hyvä. Seuraamisessa oli pientä seilaamista kun Jane ajoittain edisti, maahanmeno olisi voinut olla nopeampi ja tasamaanoudossa jäi sivulle tulo vinoksi. Pisteet 97 p. Eteenmeno hämmästytti minua eniten. Itse eteenmeno oli normaalin ok, mutta maahan-käskyn jälkeen meikäläisellä loksahti suu hämmästyksestä auki kun Jane putosi niille sijoilleen, naama menosuuntaan ja maahan saakka. Minä kun olin jo melkein luopunut toivosta että se koskaan menisi ensimmäisellä käskyllä maahan. Ei sitten olla sitä nyt harjoiteltukaan viime aikoina ja näköjään se tehosi.

Lopputulos oli pistettä vaille 1-tulos, eli 269 p (maasto 172 p, tottis 97 p). Tämä oli mukava kokemus, ensi vuonna sitten avoimeen luokkaan.