Lauantaina käytiin Torniossa tokoilemassa, tuomarina Allan Aula. Pikkaisen kyllä mietin touhun järkevyyttä, lähtiessämme 9 aikaan oli mittarissa -35C! Onneksi auto oli ollut roikan päässä koko yön, hetken aikaa sain kyllä taiteilla toista takaovea kiinni, se kun ei meinannut pysyä kiinni millään. No matkaan lähdettiin. Alakorkalon ABC asemalla auton mittari näytti -37 astetta ja koko matkan ajelin pipo päässä ja tumput kädessä kiroten Golfin onnetonta lämmitystä. Erityisesti jalkatilaan ei riitä minkäänlaista puhallusta ja varpaat oli aika jäässä.

Itse tokokoe oli lämpimässä hallissa, joten Torniossa ei tarvinnut palella. Koirille oli mukana näyttelyhäkki, joten mukavastihan se päivä siellä sujui. Vai?  Avoin luokka oli ensin ja aika hopulla sain hakea koirat autosta ja ruveta valmistautumaan Janen kanssa kehään. Jekku kävi kierroksilla kuin mikäkin. Ehdin jo muutaman kerran katua että olin päättänyt osallistua molempien koirien kanssa kisaan. Jekku kävi kuumana kun joutui alkajaiseksi vain kattelemaan kun muut tokoilee ja tuntui ettei se hallissa pysty keskittymään mihinkään. Epäilytti jättää Jekkua kevythäkkiinkin kun näin sieluni silmin miten se murtautuu häkistä ulos ja juoksee kehään kesken Janen suorituksen   Jekun kanssa kehään meno jännitti muutenkin ihan sikana. Ei olla ikinä kisattu hallissa ja jostain syystä on kaikenlaisia traumoja mitä kaikkea yllättävää voi kuumakalle-Jekun kanssa sattua. Varmuuden vuoksi laitoin Jekun sitten autoon odottamaan siksi aikaa kun Janen kanssa tokoiltiin. Ja alokasluokkan lähestyessä Jekku alkoi rauhoittua sen verran, että minullakin kylmä hiki hieman helpotti.

Janen tokoilu ei sujunut ihan parhaalla mahdollisella tavalla. Heti paikallaanmakuun alussa, kuului piiloon rähähdys ja koirien 13 ja 14 (=Jane) ohjaajat kutsutttiin esiin. ??? ??? Janen vieressä oli snautseriuros, joka oli ilmeisesti päättänyt lähteä tekemään läheisempää tuttavuutta naapurissa makaavan tytön kanssa ja tästähän Jane ei tykkää. Se oli sitten Jane, joka oli rähähtänyt uroksen kauemmas ja oli myös noussut seisomaan. No Jane ei ollut se joka aloitti, joten sain laittaa sen takaisin maahan ja luoksetulosta tuli 10. En tiedä vaikuttiko tuo paikkamakuu kuitenkin vähän jatkosuoritukseen, sillä Jane oli harvinaisen epävarma ja nihkeä koko suorituksen ajan. Samainen snautseri pissasi kesken oman suorituksensa lähelle "aloituskohtaa" ja tämä oli Janelle myös kovin epämiellyttävää. Seuraaminen oli suorastaan mahdotonta 5 m säteellä tuosta pissakohdasta ja sivulle istuminenkaan ei onnistunut kun liike piti päättää lähelle tuota kohtaa. Liikkeestä maahanmeno sujui, luoksetulon pysäytyksessä Jane hiippaili ainakin 5 askelta, liikkeestä seisomisessa samoin. Kaukot meni nollille kun Jane ei noussut kolmannellakaan käskyllä , nouto ja hyppy olivat ok. Kokonaisvaikutus kaikesta huolimatta 10.
Pisteitä 153 ja 2-tulos. 

Paikkamakuussa Jekku oli pikkaisen levottoman oloinen; makasi kyllä ihan skarppina paikallaan, mutta muutaman kerran nitkautti lonkkaa sen näköisenä että minulla tuli hiki. No pysyi kuitenkin mukavasti ja vaati taas 2 käskyä ennen kuin nousi ylös. Tuomari ei kuitenkaan kuullut toista käskyä   ja paikallamakuusta, samoin kuin luoksepäästävyydestä 10. Laitoin Jekun muhimaan häkkiin 4 ennen meitä suorittavan koirakon ajaksi ja odottelin vuoroa Janen kanssa. Jekku olikin oikein sopivassa vireessä kun mentiin kehään. Seuraaminen oli ihan hyvää. Liian lähellähän se seurasi, mutta ei estänyt kävelyä kuitenkaan, käännökset ja pysähtymiset oli hyvät. Taluttimessa ja taluttimetta seuraaminen 10. Liikkeestä maahanmeno 10, tällä kertaa nousi istumaankin ilman ylimääräistä käskyä (tässä on ollut vähän ongelmaa). Luoksetulo oli hyvä   ja sivulle tuli ilman kenguruloikkaa ja törmäystä, tästäkin 10. Liikkestä seisominen 10. Hypyssä Jekku liukastui ja meinasi melkein kaatua, mutta jäi kuitenkin seistä tököttämään yhtä varmasti kuin treeneissäkin. Tästä 10. Kokonaisvaikutus 10. Täydet 200 p siis, sijoitus 1/13, KP  ja TK1 koulutustunnus. Aikas pätsky poika tuo meidän Jekku