Käytiin eilen Janen kanssa avoimen luokan tokokokeessa Torniossa, tuomarina Olavi Pajala. Koko viikon otti päähän kun piti tuonne mennä ilmottautumaan, parina päivänä meinasin yrittää vaihtaa osallistumisen alokasluokkaankin. Päätin kuitenkin että mennään kokeilemaan, jotta meikäläinen oppii samalla mitä avoimessa luokassa tehdään. Viikko sitten kun vasta luin sääntökirjaakin kunnolla ja tajusin, että liikkeissä on ikävän paljon eroa joko alokasluokan tokoliikkeisiin tai pk-tottiksen liikkeisiin. Luoksetulon pysäytys, kaukokäskyt ja avoimen luokan hyppy olivat vielä "työn alla"  ja torstaina vasta ruvettiin harjoittelemaan seisomista niin että ohjaaja kävelee koiran ohitse tämän taakse. Alkuviikko meni 25 asteen pakkasissa, joten treenaaminen jäi torstai-perjantai-iltoihin vaikka tiesin kyllä, että tällaiset viime hetken sulkeiset ei tee Janen vireelle yhtään hyvää. Jane olikin kokeessa todella hidas ja epävarma, napitti minua silmillään koko ajan vähän epävarman näköisenä. Jouduin antamaan monessa liikkeessä 2 käskyä, kun Jane epäröi jopa sivulle käskyä.

Pisteiden puoleen koe meni kuitenkin suhteellisen hyvin, yksikään liike ei täysin epäonnistunut, mutta koko hommaa häiritsi ohjaajan ja koiran epävarmuus. Tuomari ei tosin valittanut kuin koiran epävarmuudesta, mutta meikäläisen toilailu se Janenkin sai jännittämään.

 Pisteitä tuli seuraavasti:

Paikalla makaaminen 10 (Janen varma nakki)

Seuraaminen taluttimetta 9 (täyskäännöksissä vähän seilaamista)

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8 (maahanmeno ok, Jane nousi istumaan kun kävelin sen ohi koiran taakse)

Luoksetulo 8 (seisominen venähti vähän pitkäksi ja jouduin antamaan 2 sivuille käskyä!)

Seisominen seuraamisen yhteydessä 8 (seisominen ok, Jane kääntyi 90 astetta kun kävelin sen ohi)

noutaminen 8  (vauhti olisi saanut olla takaisin tulossa parempi ja jouduin antamaan 2 sivulle käskyä!)

Kauko-ohjaus 7 (jouduin antamaan molemmilla kerroilla 2 istu-käskyä ennen kuin istui kunnolla)

Estehyppy 9 (muuten ok, mutta takaisin tuloa varten annoin "hyppy"-käskyn "tänne"-käskyn sijaan kun halusin varmistaa että Jane hyppää eikä kierrä estettä. Jane meni entistä epävarmemmaksi käskyjen sekavuudesta ja jäi istumaan kauas minusta).

Kokonaisvaikutus 9. Tuomaria häiritsi koiran epävarmuus osassa liikkeistä vaikka tykkäsi muuten ilmeisesti menosta. Pisteitä 168, 1-tulos ja luokan voitto


No nyt ei tarvi muuta kuin opettaa liikkeet varmoiksi, niin ne sujuvat ilman moninkertaisia käskyjä ja kauheaa epävarmuutta. Koe oli epävarmasta olosta huolimatta hauska kokemus, tuomari oli mukava ja arvostelu reilua. Päivä huipentui treenikaveriemme onnistumiseen alokasluokassa:

Onnea Aco & Outi viimeisestä 1-tuloksesta ja TK1:stä 

Ja onnea Cara & Laura koedebyytistä! Sekä ohjaajan että koiran ensimmäinen koe ja hurjat 195.5 pistettä!