Kiireitten vuoksi katselin vasta nyt Mia Skogsterin seminaarissa (10-11.1.) otettuja valokuvia. Samalla muistelin  Mian oppeja, joita tarttui seminaarissa korvaan Janen ja Jekun treeneissä sovellettaviksi. Jekun kanssa oltiin seminaarin viimeisenä koirakkona nouto-ongelman kanssa. Noudossa oli ongelmia suunnilleen puolella muistakin koirakoista, joten olin oikeastaan saanut jo edellisen päivän koirakoitten kohdalla treenivinkit tähän ongelmaan. Kouluttajakin oli jo tainnut kyllästyä jauhamaan samaa noutoasiaa usealle koirakolle, joten olisi voinut jonkin muunkin liikkeen ottaa treenattavaksi... No valokuvia tuli, joten laitetaanpa tänne:

1232721375_seminaari1.jpg

Ensin selitettiin ongelma: Noutoliikkeissä puruote on huono ja levoton.

1232721386_seminaari2.jpg

Näytettiin miten ruukataan harjoitella kapulan pitämistä

1232721360_seminaari.jpg

Mia opettaa, että lisää treeniä vain. Kun Jekku pureskelee- sano EI, kun pitää hyvin- sano HYVÄ ja irroitus heti kun kapula on hyvin suussa. Kun palkka tulee nopeasti, kapulan palautus nopeutuu noudossa eikä koiralle jää aikaa pureskeluun. Ei ja Hyvä tuntuivat menevän perille. En ole paljoa EI:tä käyttänytkään sen jälkeen, kun nuorempana Jekku pudotti kapulan välittömästi EI-sanasta ja oli muutenkin herkempi koko asiassa. Nyt kesti reilusti pidellä vähän leuan alta kiinni, jotta kapula pysyi kunnolla. Ei se taitas muuta tarvita kuin ahkeraa treenausta.

1232721430_seminaari6.jpg

Näytettiin miten Jekku noutaa

1232721420_seminaari5.jpg

Nouti paremmin kuin yleensä. Ote oli kohtuullisen hyvä, mitä se ei aina ole. Hmmm...

1232721410_seminaari3.jpg

Seminaarin jälkeen ollaan treenattu noutokapulan pitämistä useita kertoja viikossa. Se sujuu paremmin ja paremmin. Olen edennyt pelkästä kapulan pitämisestä siihen, että otan askelia taaksepäin (Jekku edessä kapula suussa). Tämä sujuu hyvin ilman puremista. Lisäksi ruvettiin treenaamaan kapulan ottamista siitä metrin päästä. Tämä ei vielä mene ihan puhtaasti (millähän sais sen myyrästysloikan pois?), mutta kehitystä tapahtuu kerta kerralta.

Janen kanssa on hiottu seuraamista. Edistämiseen loivia käännöksiä vasemmalle ja perusasennon korjausta sivuaskelilla.