Lauantaina herätyskello soitti 4ltä ja lähdettiin Kiiminkiin Belkkareiden rotumestaruuskisoihin. Olin hirveässä kisa-innossa ilmoittanut Janen molemmille päiville, lauantaina jäljelle ja sunnuntaina hakuun. Kisa-into ei ollut lauantai-aamuna ihan niin kova kun takana oli  kiireinen viikko ja paljon univelkaa. No ihan hyvä kun mentiin, oli mukavaa ja tuli hyvää kokemusta.

Lauantaina oli tottis ensimmäisenä. Se kärsi jonkin verran ohjaajan jännittämisestä. Liikkeet meni suunnilleen näin:
Seuraaminen: Jane haahuili ihan omissa maailmoissaan ja heräsi jossain J:n loppuovaiheessa ennen ihmisryhmää. Avosana muistaakseni hyvä.
Liikkeestä istuminen. Ohjaaja edelleen jännittää ja sanoo ISTU ilmeisesti omituisesti kun koira jää seisomaan. Arvosana puuttellinen
Liikkeestä maahanmeno: + luoksetulo Muuten ok, mutta ohjaaja kävelee erittäin vinoon. Tästä johtuen luoksetulokaan ei ole suora. Siitä meni piste... Erittäin hyvä.
Liikkeestä seisominen ja luoksetulo: tais olla erinomainen
Tasamaanouto: ei suurempia ongelmia
hyppynouto: tässäkään en muista mitään kummempaa
estenouto: ohjaaja heittää kapulan vinoon niin että se laskeutuu jonnekin A-esteen viereen. Ohjaaja uusii heiton ja heittää sen uudestaan suunnilleen samaan paikkaan. Onneksi koira on koulutettu hakemaan kapulan mistä vain... en viitsinyt enää kolmatta kertaa heittää noutokapulaa esteen viereen, joten annoin käskyn ja Jane kiipesi molempiin suuntiin. Luovutus oli ehkä vähän vino. Tästä ohjaajan töpeksinnästä rokotettiin muistaakseni piste.
Eteenlähetys ja maahanmeno: koira etenee määrätietoisesti mutta vähän vinoon (kenttä oli kumman vino meidän molempien mielestä). Maahanmeno ekalla käskyllä!!! Jihhuu!! Arvosana erittäin hyvä.
Paikallaanmakuu: Kentän vinous jatkui.... vein  Janen jotenkin vinoon paikallaanmakuuseen ja se jäi hieman vinoon asentoon. Paikallaanmakuu oli ok, mutta vinosta asennosta rokotettiin, arvosana erittäin hyvä.
Pisteitä 86 (Kari Nuutinen)

Jälki meni hyvin, mutta ensimmäinen keppi jäi nostamatta. Lisäksi janalla oli ongelmia mistä rokotettiin 5 pistettä. Jälki lähti 2 m ennen takakreppiä. Ollaan viime aikoina harjoiteltu janoja ja tajusin että jälki on aina lähtenyt jostain max 30 m päästä. Jane eteni hyvin  20-30 m ja rupesi siitä etsimään jälkeä. Pyöri siinä sit hetken ennen kuin jatkoi janaa eteenpäin. Jälki lähti kohti tietä ja meidän auton kohdalla oli piikki, jonka jälkeen olisi pitänyt löytyä ensimmäinen keppi. Alkuun maasto oli soista suopursua, sammalikkoa  ja korkeata kasvillisuutta, jotka on hankalia Janelle. Keppi jäi nostamatta. Sitten mentiin useamman ojan yli, sukeltelin rääseikössä ja ehdin jo epäillä että käy samalla tavoin kun Kemissä: rämmitään epätoivon suossa ikuisesti... Mutta itseasiassa toinen keppi löytyi melko kaukaa, puolessa välissä maasto helpottui ja vimeiset 3 jäljen viimeisellä neljänneksellä. Tuloksena oli siis 5 keppiä ja 145 p.

Esineruudussa Jane oli melko vaisu. 2 esinettä löytyi, mutta kolmas ei. Pisteitä 20, eli maastosta yhtensä 165 p.

Yhteispisteet 251 ja sijoitus 7/15