No ei se Jekun olkapää välttämättä ollutkaan ihan selvä juttu.

Ortopedi soitti eilen ja oli kovin huolissaan koiran voinnista? Kyseli että miten asia on edennyt??? Ja lopulta kysyi että mikä tämä juttu nyt olikaan. Jekun kuvat oli menneet Jyväskylään oikein mukavan oloiselle nais-ortopedille, mutta ilmeisesti afrikan-Suomella kirjoitettu lähete ei ollut kovin selvä. Ehdin jo ihmetellä että mitä kamalaa on tulossa kun ortopedi vielä tiedusteli että onhan kipulääkettä annettu? No selvitin hänelle mitä oli tapahtunut ja mikä oli tilanne ja päästiin asiaan. Ja se oli se, että kuvissa oli näkynyt epäilyttävä varjostuma joka olisi selitettävissä olkapäässä olevana irtopalana. Uusintakuvat pitäisi ottaa 2 viikon sisällä. Kipulääkettä kehiin ja jos ontuminen ei hellitä, niin kuvattavaksi jo aikaisemmin. Plääh ja itku sentään.

Illalla tuli fysioterapeutti käsittelemään Janea. Päivän hyvä uutinen oli että osa Janen jumituksista on hieman hellittäneet ja suunnilleen kaikki on tasapainottuneet niin että molemmat puolet on yhtä jumissa, mutta ei niin jumissa kuin viimeksi. Tämä on hyvä juttu kun selvästi ei nyt kuormitu toispuoleisesti. Biceps jänne julistettiin parantuneeksi, siinä ei ollut yhtikäs mitään vikaa Takapää oli edelleen jumissa, lonkan koukistajat ja etureidet. Etujalkojen liikkeet  hyvät. ja saaatiin lupa lopettaa rinnetreenailukin.  Ehkä sitä pitäisi kuitenkin jatkaa, se tekis nimittäin hyvää meikäläisen kipeille nivelille Takajalkojen liike laukassa oli vajaa lonkan koukistajien jumittaessa. Sitä se on ollut jo pitkään, takajalat ei laukassa ojennu kunnolla. Sama homma aiheuttaa ilmeisesti reisien tärräämistä. Saatiin venytysohje, joten nyt venytellään ja vanutellaan loputkin kankeudet pois.

Fyssari sai toisenkin potilaan kun halusin kuulla hänen mielipiteensä Jekun olkapäästä. Ortopedi kun sanoi että mahdollinen vamma voi olla myös biceps jänteen revähdys. Sama jänne, joka Janella oli tulehtunut. Jekku ei meinannut antaa kosketella itseään ja oli tosi epävarma koko touhusta. Kipeä. Oikeastaan kuitenkin muualta kuin olkanivelestä. Olkapää kesti pientä taivuttelua ja käsittelyä, ei aristanut  olkanivelen seudun hieromista. Mutta selkä oli kamalassa krampissa ja hirveän kipeä. Mahdollisesti seurausta olkapääkivusta ja kivun peittämisestä selkää jännittämällä. Fyssari ei pitänyt todennäköisenä että kipu tulisi nivelestä. Sanoi kuitenkin että on mahdoton tietää  (ja tutkiakin) mikä on kyseessä kun mahdollisuuksia on monia. Omana veikkauksena heitti infraspinatus lihaksen revähdyksen. Kipulääkettä nyt kuuri ja katsotaan sitten selän hieromista. Selkä oli niin kipeä että fyssari sai hammasta kun meni puristelemaan sisempiä selkälihaksia. Olin kyllä varoittanut että Jekku saattaa olla nopeampi kuin mihin ihminen pystyy reagoimaan mutta silti halusi että minä en pidä kiinni. Ei ehkä paras mahdollinen alku fysioterapiasuhteelle, mutta eiköhän se tuosta helpotu kun kivut hellittää.

Soitin tänään vielä kuvat katsoneelle ortopedille, joka oli käskenyt soittaa jos tulee kysyttävää. Kerroin että nivelen seutu ei ollut fysioterapeutin käsittelyssä aristanut mutta selkä on kipeä. Kysyin myös mitä tarkalleen ottaen tuo kuvissa mahdollisesti näkyvä irtopala tarkoitti. Ortopedi selitti että epäilyttävä alue oli kohdassa missä biceps jänne (sama mikä Janella oli tulehtunut) kiinnittyy luuhun. Siinä hänellä oli epäilys että jänne olisi revennyt ja vienyt palan luuta mukanaan. No ei kuullosta kyllä kovinkaan mukavalta. Kun kerroin fysioterapeutin havainnot, ortopedi piti merkittävänä että nivelen alue ei aristanut. Selkäkipu hänen mukaansa taas viittasi mahdollisuuteen että vamma voisi olla myös selän alueella. Eli selkäkipu olisikin syy eikä seuraus. Jokatapauksessa jatkotoimet tuli nyt selväksi. Katsellaan 2-4 viikkoa. Jos ei liikunta palaa normaaliksi niin uusintakuviin. Selkään fysioterapiaa kunhan pystyy käsittelemään. ltalenkillä ontuminen tuntui taas vähän vähäisemmältä. Jekku kyllä ihan reilusti laittaa painoa kipeälle jalalle, mutta astuu jotenkin kummasti. Keinuvaa ja "niiavaa" vaikutelmaa lisää se, että peitsaa nyt entistäkin enemmän. Koko ajan oikeastaan. No hyvä kuitenkin kun jalan nostaminen onnistuu ongelmitta. Sunnuntaina kun Jekulla oli ongelma kun ei oikeaa takajalkaa saattanut nostaa. Paino kun olisi tullut kipeälle etujalalle. Yritti ja yritti eikä tajunnut että olisi voinut kääntyä 180 astetta ja nostaa toista jalkaa. Edistystä siis tapahtunut, joten eiköhän se tästä.