Lomat, työreissut, Amerikan matkat sun muut takana ja ollaan takaisin Rovaniemellä. Tultiin eilen illalla ja heti aamusta piti sännätä treenaamaan . Käytiin ensin metsässä lenkillä ja katsastin samalla Saaran löytämän uuden hakualueen Mäntyvaarassa. Maasto oli mukavaa ja sieltä löytyi myös supikoiran pesä sekä itse supikoira. Kuulin tutun kiljumisen (meidän lähimetsässä pesi supikoira pari vuotta sitten ja sen kanssa koirat osuivat yhteen useampaan otteeseen) ja samantien supi oli Jekun suussa. Karjaisin vaistomaisesti EI  ja Jekku pudotti elikon, joka jäi maahan leikkimään kuollutta. Jälkeenpäin mietin että olisi pitänyt antaa Jekun tappaa otus. Ei tuommoiset kuulu Lapin luontoon, eikä ainakaan meidän hakuradalle. No sinne se kuitenkin jäi, mutta eiköhän ymmärrä vaihtaa kortteeria jos ruvetaan viikottain treenaamaan pesäluolan päällä.

Supikoiran tapaamisesta lähdettiin Tassuvaaraan. Oli aamuruoka mukana, joten piti laittaa koirat tekemään jotain sen eteen. Jane otti muutaman pätkän ja istu-maahan kaukokäskyjä. Ei mitään sen ihmeempää. Sen verran uutta, että Janelle kestää heittää palloa jo vaikka miten. Ei onnut eikä ole jäykän oloinen. Oikein hyvälltä näyttää liikunta muutenkin. Jekun laitoin ensin paikallamakuuseen ja heittelin vähän noutokapuloita sen nokan edessä. Aika terävän näköisenä se makasi, mutta ei sentään lähtenyt kapulan perään. Makuusta sivulle ja pari seuraamisaskelta ja palkka. Seuraaminen oli aika kammottavaa, mutta se kai kuuluu asiaan 3 viikon tauon jäljiltä. Muuten ihan ok ja jäi hyvä mieli sekä koirille että ohjaajalle.

Iltapäivällä sitten hakuiltiin siellä supikoiramaastossa. Melko vaikeaa maastoa. Upottavaa sammalta, suopursua ja vaivaiskoivua, joten raskasta juosta, eikä maalimiehetkään ihan helpolla löydy sieltä suopursujen keskeltä. Mukavan haastavaa silti. Jekulla meinasi tietenkin tajunta räjähtää kun pääsi 3 viikon tauon jälkeen hakuilemaan. En uskaltanut ottaa tyhjää alkuun, vaan etukulman tuntumassa oli maalimies. Jekku ei kuitenkaan haistanut tätä (alku oli kyllä tyhjää juoksentelua, nenä tuskin oli auki ollenkaan) , joten tyhjä siitä tuli ja toinen toiselle puolelle. Kolmas kerta toden sanoi ja maalimies löytyi, suorapalkkana makkaraa ja ruhtnaalliset kehut. Seuraavan maalimiehen piti olla toisella puolella suopursupellon takana. Caralla oli ollut tämä "piilo" ja todettiin se hankalaksi. Niinpä en ihmetellyt kun Jekku ei kolmannellakaan yrityksellä osunut maalimiehelle. Paukutin sitä sitten vissiin 5 kertaa samaan suuntaan, vähän lähetyspaikkaa muuttaen, kun muka tiesin että maalimies on siellä. No ei se ollutkaan. Kun lopulta huusin maalimiestä, ääni tulikin keskilinjaa eteenpäin ja siirrettiin sitten lähetystä eteenpäin ja loppujen lopuksi soitettiin maalimiehelle ja käskettiin näyttäytyä. Huh, Jekun olisi kuulunut jo menettää hermonsa ja aloittaa valeilmaisut, mutta eipä se mitään aloittanut. Hyvin kesti nämä hölmöilyt .   Viimein maalimies löytyi, tämä ilmaisulla ja palkkana näytöllä pallo. Seuraava maalimies löytyi toiselta puolelta helposti, ilmaisu ja palkka hallintaan oton jälkeen. Tämän jälkeen 2 tyhjää, jotka meni hyvin. Jekku ihan oikeasti etsi ja poikkeuksellisesti sitä sai huutaa ihan pariinkin kertaan takaisin. Reilussa 200 metrissä Laura pinkaisi maalimieheksi ja tämä onnistui mahtavasti. Jekku teki hyvän tyhjän ja palatessa lähetys suoraan keskilinjan yli Lauran perään. Suorapalkkana leikkiä 2 uuden pallon kanssa. Hyvä treeni. Yllättävän hyvin Jekku jaksoi, ei sillä kovin huono kunto olekaan. Motivaatio hyvä ja etsiminen kunnossa.

Hakutreenin jälkeen tallattiin vielä Janen kanssa kisamittainen esineruutu. Jekku haki ensin 3 esinettä, palkka viimeisen esineen löydyttyä. Jane haki myös 3 esinettä, palkka  1. ja 3. esineen jälkeen. Tein tällä kertaa niin että istutin koirat ruudun oikeaan kulmaan ikään kuin oltais siinä ilmoittauduttu. Käveltiin siitä sitten vasempaan kulmaan toiveena että koirat sais jo siinä hajuja esineistä. En tiedä saiko. Molemmat koirat sinkas sieltä vasemmasta kulmasta oikealle ja löysivät joko keskellä tai oikealla olevat esineet. Mutta kaikki esineet löytyi ja alle 5 minuutissa molemmilla joten ei tässä sen ihmeempää ongelmaa.