Haun piirimestaruudet ratkottiin tänään Rovaniemellä. Jännää oli ja päivä huipentui vielä siihen, että kennelliiton doping valvoja tuli tottiksesta palatessamme ja ohjasi Janen doping testiin! Olin melko ällikällä lyöty kun en ikipäivänä olisi uskonut että täällä napapiirillä ikinä testattaisiin yhtäkään koiraa. Ja sitten arpaonni osuu vielä Janen kohdalle!  No Jane tuskin piti tästä arpaonnesta, sillä sen sijaan että oltaisiin menty autolle syömään palkka-herkkuja, mentiinkin ensin tekemään vähän paperitöitä ja sen jälkeen käyskenneltiin tien vieressä varren nokassa oleva pissakippo koko ajan Janea kohti sojottaen. Minua suoraansanoen hirvitti koko näytteenotto, Jane kun pystyy pihtaamaan pissaamista vaikka toista vuorokautta, eikä ainakaan muitten katsoessa ja kippoa pyllyn alle tökkissa halua pissata. Arvelin että siihen näytteenottoon menee sitten se 4 h mitä siihen maksimissaan on varattu. No melko pian luulin että onnistaisi, kun Jane rupesi kyykistelemään. Kippo alle ja ihmettelin kun ei sinne mitään ilmestynyt. Jane yritti itseasiassa kakata, ja ilme oli sitten paljoa puhuva kun minä olin kipon kanssa "saalista" keräämässä . Jane keskeytti toimeenpiteen samantien ja katsoi minua sen verran pahan näköisesti, että arvelin että purkkiin pissaaminen ei tule nyt ihan hetkeen onnistumaan. Juotin Janen ja Jane jäi autoon odottamaan doping valvojan katseen alle. Koko testaus tehtiin muuten sellaisella asiantuntemuksella ja vakavuudella, että en usko että MM-tason urheilukisassakaan tilanne olisi yhtään virallisempi. Katsojia tuppasi tosin naurattamaan, kun minä kuljin varrelliisen pissakipon kanssa vaivaantuneen näköisen Janen perässä. Näytteenottoyritelmän lomassa oli toinenkin tottispari valmistunut ja sain yllättäen kuulla että Jane oli voittanut piirimestaruuden! Täpärälle meni, sillä voitettiin toiseksi tulleet Saara ja Lara vain 1 pisteellä. Onnea heillekin! Palkintojen jaon jälkeen jatkettiin pissanäytteenottoa ja se onnistui sitten yllättäen aika helpolla. Erjan Iita-Collie auttoi vähän asiaa kulkemalla edellä, jolloin Janelle olli vähän enemmän paineita jättää puumerkkinsä tien varteen ja siitä saatiin reilusti  näytettä, jotka tietenkin jaettiin A- ja B-näytteisiin . Kiitos vaan Erjalle ja Iitalle avusta Näytteet lähti labraan analysoitavaksi ja tuloksia ootellaan muutaman viikon päästä. No eihän Jane ole tietenkään mitään lääkkeitä tai doping aineita käyttänyt, joten sikäli ollaan levollisia. Oli oikeastaan oikein kiva todeta että testejä tosiaan tehdään, jopa Rovaniemellä. Sinänsä koko doping sääntö 0-toleransseineen on ihan syvältä, mutta kun nyt kerran ovat typerän systeeminsä luoneet, niin edes noudattavat sitä.

Itse koe meni haun osalta loistavasti, esineruudussa ja tottiksessa ois voinut olla vähän petrattavaa. Haussa Jane oli yhtä hyvä kuin treeneissä parhaimmillaan, irtosi syvälle ja teki välillä oikein hyviäkin pistoja. Maalimiehet löytyivät ja ilmaisut + näytöt ok. Rata oli kiva, Ratamestarit oli nähneet vaivaa piiloja tehdessään ja rataa siirtäessään.  Esineruudussa Jane oli jotenkin tahmea. Liikkui laiskasti ja aika loppui kesken. Ensimmäinen esine tuli kohtuu ajassa. Tämän jälkeen Jane merkkasi esineen ihan ruudun etualalta, mutta ei sitten ilmeisesti saanut sitä tarkennettua ja jatkoi matkaa. Aika kului, joten siirryin vielä ruudun toiseen päähän ja lähetin kohti takakulmaa, josta nousi yksi esine. Vielä toinen lähetys ja Jane taas pyöri jossain ruudun keskiosassa, kuitenkin kaukana esineestä ja sitten aika loppui. Pisteitä hausta 170 ja esineistä 20.

Tottiksessa oltiin ensimmäisinä suorittamassa. Seuraaminen oli siirappista ja väljää, kaikki jäävät ois saaneet tapahtua nopeammin ja hyppyesteellä tuli reilu kosketus. En tiedä mikä siinä tuli, mutta Jane rojahti esteen päälle mahastaan aika ikävän näköisesti. Nouti ja hyppäsi kyllä takaisin päin, mutta tuli todella vinosti ja luovutus oli sitten vino. Kun siirryttiin A esteeltä hyppyesteen ohi eteenmenoon, Jane yllättäen ohimennessään  hyppäsi esteen yli.  Ilmava hyppy ja ilme oli sellainen "katsos mami, kyllä mä tästä pääsen yli ihan helposti".  Hyvä, minä kun jo epäilin että on jumitusta tai kipuja minkä takia hyppy epäonnistui. Janella oli aika kova hinku kapuloitten perään, joten tais vähän hutiloida hypyssä. Pisteitä tottiksesta 92p, yhteensä 282 p ja piirimestaruus! 


Hakuporukallamme oli kaikenkaikkiaan hieno viikonloppu. 4 meistä kisasi viikonlopun kisassa ja kaikki sai tulokset. Eilen Cara ja Tinka saivat käytttötuloksen myötä myös muotovalion arvot. Onnea kovasti molemmille! Toivottavasti ei tavoitteet lopu kaunottarilla tähän vaan treenit jatkuu kohti uusia haasteita