Kuten otsikosta huomaa, tänään on oltu ahkeria... Treenien lisäksi on vähän maalailtu taloa (tai no lähinnä rapsuteltu vanhoja maaleja) ja kerätty sieniäkin. Kiirettä piettää...

Aamulla tein Jekulle jäljen. Siitä tuli suunniteltua pidempi, ehkä 500 m, 4 keppiä, alussa makupaloja (maksaa) n. 8 askeleella. Kulmissa ennen ja jälkeen sekä välissä muutama tsempitys-makupala (lähinnä rauhoitusmakupala Jekulle ja meikäläiselle varmistus-makupala jotta tiesin että ei olla hukassa). Meni aivan älyttömän loistavasti! No, otti kyllä alussa takajäljen, mutta kaikki muu oli ihan 10 arvoista. Koko matkan jäljesti ihan oikeaoppisesti, kulmissa ei ollut mitään häsellystä ja kaikki kepit nousi. Jihhuu, kerta kerralta Jekun jäljestys vaan paranee! Vähennän makupaloja, mutta teen vielä muutaman jäljen jossa on jokunen vahvistus-makupala.

Janelle tein tarkkusruudun. Ollaan tällä viikolla treenattu muutamaan kertaan ruutuja, esineenä on aina ollut kolikko. Menee tosi hyvin, kolikot nousee varpujen seasta ja pienistä piilotusyrityksistä huolimatta. Tänäänkin meni todella hyvin, tarkasti ja hyvällä motivaatiolla.

Illalla oli Jekun kanssa hakutreenit. Jekulla on ollut monen viikon tauko haussa ja sen kyllä huomasi. Intoa oli niin että ei meinannut pysyä koira nahoissaan. Jalat sitten vei nopeammin kuin pää ehti miettiä ja siinä olisi saattanut tulla virheitä, jos oltaisiin oltu kokeissa. Tehtiin pitkä treeni, 200 m alueella oli 3 maalimiestä. Ensimmäinen n. 70 m:ssä puun juurella, toinen umpipiilossa takarajalla 100 m:ssä ja kolmas kuopassa 200 m:ssä. Tällä kertaa olimme tallanneet alueen. Alkuun lähetin 4 tyhjälle, jotka meni suhteellisen hyvin. Tallaukset kyllä vaikutti selkeästi ja osa tyhjistä meinas jäädä lyhyiksi, kun Jekku kaarsi tallausjälkien suuntaisesti eteenpäin. Intoa oli ja vauhtia, mutta kuuliaisesti tuli tyhjiltä takaisin kun huusin. Ensimmäinen maalimies oli ok. Toisella (umpipiilolla) oli tapahtunut jotain koska Jekku tuli sieltä ensin ilman rullaa pois. Epäilin että se ei ollut löytänyt maalimiestä ja lähetin uudelleen, jolloin ilmaisu ja näyttö oli ok. Oli kuitenkin käynyt 2 kertaa maalimiehellä, molemmilla kerroilla oli ottanut rullan, joten ensimmäisellä kerralla oli sen matkalla ilmeisesti pudottanut. No hyvä että kävi korjaamassa erheensä. Tämän jälkeen vielä 2 tyhjää, jotka meni hyvin ja kolmas maalimies löytyi ongelmitta. Ihan hyvä treeni, täytyy vain harjoitella enemmän tallatuilla alueilla.

Ennen Jekun treeniä harjoiteltiin Janen kanssa pudonneen esineen noutoa. Se meni oikein hyvin. Jane on hoksannut idean ja motivaatio oli taas oikein hyvä esineen noutoon. Ei mitään ongelmaa tässäkään osiossa. Täytyy toivoa että päästäs Janen kanssa vielä etsintäkokeeseen tänä syksynä.