Viime viikonloppuna oli vuorossa jo lähes perinteeksi muodostunut hakuryhmämme treeniviikonloppu Vanttauskoskella, Metlan Sieväkarin mökillä. Kylläpäs oli kivaa Treenattiin, saunottiin, grillattiin ja lätistiin kaikenlaista koirista bakteereihin Sää suosi perjantai-iltana ja lauantaina. Sunnuntaina tulikin sitten räntää taivaan täydeltä. Sieväkarissa on yksi maailman parhaita haku-alueita joen törmällä. Alue on aurinkoinen, joten lähes täysin lumeton, vaikka metsässä oli vielä paikoin reilustikin lunta. Sieväkarin hakuradalle pääsee suoraan mökin pihasta ja siinä on mukavia maaston vaihteluita, joilla saa treeneihin kaikenlaista vaihtelua ja vaikeuttakin.

Jekun hakutreenit menivät paremmin kuin hyvin. Lauantaina 5 maalimiestä ja koko rata (reilu 200 m) käytössä. Alku oli kauheaa sähellystä kun  virtaa oli enemmän kuin koira tai ohjaaja pystyi hallitsemaan ja jostain syystä oli aivan kamalan vaikea saada Jekkua uppoamaan etukulmiin. Kun toisesta etukulmasta löytyi maalimies, rupesi homma sujumaan paremmin. Jekku teki hyviä pistoja; uusintalähetyksistä ja lukuisista tyhjistä huolimatta ei ollut minkäänlaista meininkiä valeilmaisuista tai rullan kanssa pelleilemisestä. Toiseksi viimeinen maalimies oli vähän suunniteltua syvemmällä ja sen löydettyään Jekku tais olla aika sippi. Liekö väsymystä vai jokin oikosulku, mutta oli jäänyt istuskelemaan maalimiehen viereen rulla suussa ikään kuin ei olisi muistanut mitä sitten olisi pitänyt tehdä. Tuli kuitenkin lopulta tuomaan rullan. Kenties Jekku vain päätti hieman vetää henkeä ja kyllähän se pitää sallia tuommoisella raskaalla radalla   Sunnuntaina Jekulle 4 maalimiestä. Taaskaan Jekku ei ensin irronnut rinnettä alas saakka tyhjään etukulmaan, mutta uudella lähetyksellä upposi. Toiselta puolen löytyi  kulmasta maalimies, jonka jälkeen tuli 3-4 tyhjää. Nämä menivät todella hyvin, jokaisen lähetin keskilijan yli heittämällä. Vauhtia ja tekemisen riemua vaikutti olevan ihan kiitettävästi. Toinen maalimies löytyi melko läheltä keskilinjaa ja tämä ei palkannut ollenkaan. Toisella puolella oli  parikymmentä metriä umpipiilon takana joen törmän reunan alla maalimies.  Palkkaamaton maalimies ja/tai  hämypiilo hämäsivät sen verran, että Jekku irtosi vain umpipiilolle ja palasi sieltä keskilinjalle. No ei se mitään, tuli ilman rullaa... Uusi lähetys ja tällä kertaa irtosi piiitkälle. Toiselle puolelle vielä yksi pisto tai oikeastaan kaksi, sillä maaimies ei löytynyt ensi yrityksellä. Olipas mukavan oloista menoa Jekulla. Jospa se säilyisikin tuollaisena enkä nyt onnistuisi pilaamaan hommaa.

Jane pääsi lauantaina hakuilemaan. Tarkoitus oli nostaa motivaatiota molemmin puolin liikkuvilla maalimiehillä ja suorapalkoilla. Treeni meni vähän plörinäksi, kun maalimiehet liikkuivat takarajalla, jonne ei nähnyt ja josta ei kuullut mitään. Ilmeisesti maalimiehet eivät myöskään löytyneet niin helposti kun oletin ja ainakin yhden kerran kävi niin, että huusin Janen pois ennen kuin oli edes löytänyt maalimiestä. Ohjaaja oli sitten vähän sekaisin ja "poissa kartalta",  mutta Janea ei tuntunut haittaavan. Luultavasti tämä meni ihan mainiosti motivaation kohotuksesta.

Illalla treenattiin esineruutua, missä ei ollut sen kummempaa moittimista.