Ilmaisutreeniä kentällä ja samalla pienet pätkät tottista. Ei ollut meidän päivä ja kaikki sujui vähän niin ja näin. Syykin on ihan selvä. Takana on taas meikäläisellä rankahko työviikko ja huomasin että enää ei meinannut riittää aivokapasiteettia miettimään päivän treenejä. Mentiin siis treenaamaan ilman selkeää suunnitelmaa. Ja sehän ei ole hyvä se, ei ainakaan Jekun kanssa, jolla oli kierrokset taas huippulukemissa.  Kävin viikolla 2 kertaa Tassuvaarassa ottamassa molemmille pienet motivaationkohotus-treenit. Janelle pitäisi saada menoon vähän vauhtia ja Jekulle halusin teroittaa mieleen että kentällä ei ole mitään muuta (=toiset koirat) kiinnostavaa kuin minun kanssa tekeminen. No tämä oppi oli mennyt hyvin perille, mutta nyt oli taas kierrokset niin korkealla että hulivili-Jekku ei meinannut pysyä paketissaan ja keskittymiskyky ei ollut paras mahdollinen.

Jekun kanssa harjoiteltiin kiintorullalla ilmaisua. Heti ensimmäisellä maalimiehellä homma levisi käsistä kun olin käskenyt maalimiehen kohtaan jossa itse olin juuri aiemmin todennut olevan (uros)koiria häiritsevä (narttukoiran) pissa! Ei ollut kovin pitkä muisti tänään.... En myöskään muistanut sitä, että jo viime viikolla totesin että Jekun treenit pitää siirtää kauemmaksi kun kentän laidalla on noita häiritseviä, hyväntuoksuisia pissoja, jotka haittaa jo muutenkin huonoa keskittymiskykyä. No Jekku lähti ja eteni maalimiehelle hyvin, mutta bongasi pissat ja jäi haistelemaan. Huusin sen takaisin juuri kun Jekku oli ottamassa rullaa. Maalimies siirtyi vähän kauemmaksi häiritsevistä tuoksuista ja lähetin uudelleen. Näytti siltä että Jekku otti rullan melko aikaisin, ainakin pari metriä ennen maalimiestä, mutta annoin sen kuitenkin mennä näytölle. Seuraavalla maalimiehellä virhe sitten paheni, Jekku otti rullan heti kun sai näköhavainnon maalimiehestä. Kutsuin Jekun takaisin, mutta vilkkaan pojan pää hämmentyi ja kun lähetin uudelleen, Jekku otti rullan saman tien suuhun, jatkoi kuitenkin matkaa maalimiehen luo. Päädyttiin sitten sellaiseen harjoitukseen, että maalimiehet antoivat "välipalkan" ennen rullan ottoa. Välipalkan (lihapullan palan) maalimiehet näytti Jekulle ennen kuin lähetin sen (vain muutama metri maalimiehestä), jotta saatiin Jekku maalimiehelle saakka ilman että rulla meni heti suuhun. Näitä 4 toistoa ja onnistui ihan ok. Eli päivän treeni osoitti, että Jekku osaa kyllä ottaa kiintorullan kaulalta, mutta nyt sitten mietitään miten saadaan se pysymään poissa suusta silloin kun sen ei ole tarkoitus olla siellä. Treeniä ja treeniä ja skarppaamista ohjaajalta niin eiköhän se  siitä.
 
Tottistreenit meni Jekun kohdalla melkoisessa säheltämisessä. Intoa oli aivan liikaa ja välillä vaikutti siltä että koiran paikalla on kenguru. Luoksetulot onnistui kuitenkin oikein hyvin. Nouto meni myös hyvin. Ensin pari kapulanpitoharjoitusta, sitten 2 kertaa kapulan tuomista (kapula suuhun ja muutama askel taaksepäin). Lopuksi koko liike ja meni ihan hyvin, kapulan pureskelu oli todella minimaalista. Treenikaverien Acon ja Laran treenatessa, otin paikaanmakuuta liinassa. Varsinkin Laran treeni oli niin jännittävää, että jollei liinaa olisi ollut niin tuskin olisi Jekku pysynyt paikallaan. Treeniä, treeniä  lisää, ei tässä muu auta ;) Janen kanssa otettiin pienet pätkät seuraamista ja muutama täyskäännös. Ne meni aika hyvin. Liikkeestä istuminen olisi voinut olla nopeampi.