Lupaavan alun jälkeen, kevään tulo tuntuu pysähtyneen. Hanget putosivat ensin puolessatoista viikossa puoli metriä, mutta sitten alkoi pakkasyöt ja sen jälkeen tuntuu ettei ole tapahtunut mitään. No mukavahan se on kantohangilla kävellä, mutta vielä mukavampaa se olisi varpukankaalla. Ja kauhiasti haluttaisiin jo jälkiäkin haistelemaan. Hakutreenejä suunnitellaan viikonlopulle ja sitä varten on kierrelty vähän katsomassa mistä löytyisi mahdollisimman vähälumista metsää. Lähimetsästä löytyy jo pieniä  sulia plänttejä, jossa ollaan treenattu tarkkuusruutua monena aamuna. Jekku on kehittynyt aika loistavasti talven aikana. Etsii innolla ja keskittyy hyvin! suurin ongelma on sitten esineen esiin kaivaminen. Jos ei esine tule heti ja helposti suuhun, pitää maata kuopaista jekkumaisella tarmolla ja temperamentillä jolloin esine lentää parhaassa tapauksessa metrikaupalla ruudun ulkopuolelle.  Hmmm... mitenkähän tämän tavan saisi pois.... pari kertaa on esinettä joutunut etsimään kolmekin kertaa, kun  ensimmäisen löytymisen jälkeen Jekku on kuopaissut sen uudelleen hukkaan. Ja kun se viimein on taas löytynyt, niin Jekku on tuontimatkalla pudottanut sen ja taas esine on ollut hukassa. Pitäisi treenata tuota esineen suuhun ottamista ja tuomista vähän rauhallisemmaksi. Jekku etsii kuitenkin hyvin ja keskittyneesti. Pysyy tällä hetkellä ruudussakin jopa paremmin kuin Jane.

Esineruudussakin Jekku on päässyt vähän loistamaan . Etenee ja etsii hyvin ilmavainulla ja reagoi pääsääntöisesti tosi hyvin myös ruudun edessä oleviin esineisiin. Jane reagoi edelleen herkästi tallausjälkiin. Olen tarkoituksella tallannut esineruudun vähän hakualue-tyyppisesti poikittain. Esineet olen heittänyt niin että eivät päätyisi tallausjälkien päälle. Jekkua tämä ei juurikaan hidasta, mutta Jane tahtoo välillä mennä tallausjälkien imussa siksakkia.

Hakukauden aloitusta odotellaan. Viikonloppuna olisi tarkoitus treenata hankia uhmaten metsässä ja seuraavana viikonloppuna on vuorossa perinteinen hakuryhmän mökkeily-leiri Sieväkarissa. Toivotaan pikaista lämpenemistä ja lumien sulamista! 

 

HYVÄÄ VAPPUA KAIKILLE!

Jane ja Jekku odottavat jo kesää. Kuva on viime kesän helteiltä, päällä koirilla on retrohenkiset vilvoittelutakkinsa