Torstaina hakutreenit Norvajärvellä Jekun kanssa.

Tällä kertaa maalimiehillä oli irtorullat ja kiintorulla säädetty niin ylös ettei valeilmaisuihin (yrityksestä huolimatta) ollut mahdollisuutta. Melkoista kohellusta ja sähellystä treeni taas oli. Jekulla kierrokset hipoi pilviä ja koko treenin se oli kuin räjähdyspisteessä. Menoa ei yhtään rauhoittanut se, että treeneihin lähdettiin taas suht kiireellä kun olin päättänyt tehdä Janelle janatreenin ennen hakuilua. Tein Janelle jäljen jonka jälkeen ehdin käyttää koiria vain pikku lenkillä. Jekku jäi sitten autoon kiljumaan ja keräämään kierroksia kun Jane pääsi jäljelle. Ei tee yhtään hyvää tuommoinen ennen hakutreenejä, mutta kun ei niitä Janen treenejä voi enää hakutreenin jälkeenkään tehdä, pilkkopimeässä.

Tällä kertaa tallattiin alue (200 m). Molempiin etukulmiin meni maalimies, ilmaisu irtorullalla ja näytöllä Jekku hallintaan ja palkka vapautuksen (VAPAA!) jälkeen kun maalimies jo käveli keskilinjalle. Heh, ois näitä hallintatreenejä voinut kesän mittaa ottaa useamminkin, tämä oli ihan täyttä tuskaa. Jekku ei meinannut pysyä sivulla ollenkaan ja oli sinkasemassa maalimiehen luo hyppimään ja taskuja kaivamaan pienestäkin vihjeestä. Ei auttanut kehua puolellakaan sanalla ja vartaloni nytkähdyksetkin (kun meinasin kompastua) Jekku tulkitsi vapautuksena ja sain koko ajan käskyttää että sain sen jotenkin pysymään sivulla. No tämähän vaan lisäsi sähellystä ja maalimiesten jälkeen otetut tyhjät oli aika karmeita. Kahdella ekalla tyhjällä oli valepiiloina pressu ja verkko. Ois kannattanut laittaa ne vähän kauemmas niin olisi saattanut saada onnistuneenkin tyhjän treeneihin. Jekku olisi ilmaissut molemmat tyhjät piilot, jos ois pystynyt. Palkkasin kuitenkin kun tuli ilman rullaa, mutta jäi jotenkin tunne että eipä tuo koira  tainnut tuosta mitään oppia. Tyhjät pistot oli kaikenkaikkiaan huonoja. Jekku lähti neljääsataa, upposi reilusti takarajan yli, mutta tän jälkeen kääntyi taaksepäin tai kaahotti muuten vain kaasu pohjassa missä sattuu. 5 tyhjän jälkeen vielä maalimies, jolle lähetin vähän huonosti. Uusi lähetys jonka jälkeen ok. Ei oikein ollut onnistunut treeni, kun koira oli koko ajan ihan väärässä moodissa.

Hmmm... Onpas paljon ongelmia, täytyisi malttaa keskittyä yhteen kerralla. Tai todennäköisesti ongelmat ratkeaisivat sillä että sais koiran niksautettua vähän järkevämpään vireeseen. Joku kikkakolmonen pitäisi keksiä millä sais liian kiehumisen pois ennen hakuradalle menoa.  Jekku virittelee itsensä siinä hakuradalle kävellessä sellaisille kierroksille, että luultavasti se on iso osa kaikkia ongelmia. Joskus sen saa rauhoittumaan, joskus ei. Ehkä pitäää ruveta ottamaan sitä halllintaan jo heti autolta. Olen antanut sen juosta vapaana melkein hakuradalle saakka ja se on yleensä sellaista hirveetä hulabaloota.  Treenikamojen (rulla, liivit, valjaat) repiminen pitää nyt kanssa lopettaa. Kamat piilossa kassissa, koira ulos ja hallinnassa rauhassa kohti hakurataa ja rauhassa varusteet päälle.  Ja hallinnssa koko ajan keskilinjalla ja näytöillä. Joskus vuosi-pari sitten Jekku pysyi hyvin käsissä ja tuntui oppivan että ei pääse etsimään ennen kuin on hienosti ja rauhassa sivulla. Ja yleensä meno oli silloin hilitympää ja hallitumpaa. Viime kesänä tosin tuntui välillä että etsiminen jäi hienojen pistojen varjoon. Jekku teki hyviä, laatikkomaisia pistoja ja tuli keskilinjalle sen näköisenä että "enks ollut hyvä". Ja maalimies jäi löytymättä jonnekin sinne piston keskelle Siihenkään en halua palata. Tänä kesänä ollaan sitten työstetty pois noita valeita ja toisaalta nostettu maalimiesmotivaatiota risteilytreeneillä, suorapalkoilla yms. Nyt sitten maalimiehet on ihania, minä en ole yhtään mitään, Jekku edelleen valeilmaisee ja on kaiken lisäksi mahdottoman kuriton. No toisaalta aika selvä seuraus siitä että ei olla tuota hallintaa otettu koko kesänä. Tää on jatkuvaa säätämistä ja tasapainoilua, kun yhdestä ongelmasta pääsee eroon, niin tilalle tulee monta uutta lisää ja kohta huomaa ettei siitä yhdestäkään olla päästy eroon...  No saapahan harrastaa koko rahan edestä eikä tarvi pelätä että ihan vähään aikaan tulisi valmista. Ja onpahan pähkinöitä purtavaksi perjantai-illan ratoksi

Jatkan nyt vähän aikaa irtorullilla ja treenataan hallintaa niin että palkka tulee aina vasta kun olen vapauttanut Jekun. Otan vähän tiukemman mutta rauhallisen otteen keskilinjalla, katotaan jos tuo vähän vähentäisi kiehumista. Mietin myös jos rupeaisi kulkemaan kiintorulla kaulassa lenkillä. Siellä vois ihan rauhassa tiukastikin kieltää rullan suuhun ottaminen jos se nyt normi lenkillä suuhun koskaan meniskään. Vois kuitenkin kokeilla. Luulen että rulla menee suuhun vain paineen alla, ei muuten vaan huvin vuoksi. Tän takia en usko että ongelma poistuu pelkällä irtorullatreenillä. Se tulee sitten kisoissa esiin. Nyt on kuitenkin kiva että maalimiesmotivaatio on hyvä ja maalimiehet tuntuu aina löytyvän. Ja itekin alan vihdoin ymmärtää että miksi tää välillä mättää niin paljon. Samat syyt ne jumittaa jäljellä ja haussa: liikaa kierroksia tai liikaa painetta ja sit alkaa sählääminen. Kyllähän tuo koira osaa kun ohjaaja vaan ymmärtäis mistä napeista sitä pitää ohjailla. Välillä on kyllä tuntunut siltäkin että tuo koira on oikeasti tyhmä kuin saapas. Tälläkin viikolla olen ainakin kerran jälki- ja kerran hakutreeneissä sanonut spontaanisti ääneen, että voiko koira oikeasti olla näin tyhmä ?!? Seuraavana päivänä Jekku sitten on esittänyt jotain todella pätevää osaamista ja meikäläinen on joutunut perumaan sanansa. Aika huippupersoona tuo Jekku , ei käy elämä tylsäksi.