Treenikausi on nyt sitten avattu ja vuoden ensimmäiset hakutreenit käyty. Lauantaina hakuilimme Sarin, Tiinan ja Tuijan kanssa Kroopinpalossa ja voi miten hauskaa se oli. Erityisesti Jekusta. Jekku pääsi treenaamaan 4 kuukauden tauon jälkeen eikä riemulla luonnollisestikaan ollut rajoja.  Lunta on jonkin verran, mutta se on kevyttä höttöä eikä oikeastaan haittaa kulkua mitenkään. Pakkanen oli lauhtunut reiluun 10 pakkasasteeseen; hyvin tarkeni kun oli liikkeessä. Tuijalla ja minulla oli lumikenagät ja käytiin etukäteen tallomassa alueen rajat ja vähän sotkemassa hakualuetta lumikengillä. Kaikki koirat toimi oikein hyvin, tauko oli varmaan tehnyt hyvää.

Jekku oli vuorossa viimeisenä ja pomppi ja hyppi autosta päästyään niin, että varusteiden pukeminenkin oli varsin vaikeaa. Alkurutiinit otettiin säntillisesti, muutama askel seuraamista, maahan meno, seuraamista ja makkara palkaksi. Tästä vieressä komennolla tuomaria (Tiina) kättelemään ja sitten aloitettiin hyvin keskittyneesti. 4 maalimiestä, kaikki suorapalkalla (ruokaa + pallo). Etukulmassa Sari, hyvin. Lähetin melkein samasta kohtaa toiselle puolelle, heti lähetyksen jälkeen tajuten, että Tuija on aika paljon edempänä mäen nyppylän päällä. Jekku teki aika lyhyen piston ja palasi takaisin, uusi lähetys vähän edempää ja nyt etsi kunnolla ja löysi Tuijan ja PALLON. Toiselle puolelle tyhjä, meni oikein hyvin; Jekku etsi ja viipyi pistolla kiitettävän kauan.  Lähetys toiselle puolelle mäen päälle, josta löytyi Tuija ja uusi PALLO (suorapalkka). Tämän jälkeen Tiina meni toiselle puolelle kuusen juurelle lähelle keskilinjaa. Lähetin reilusti ennen piiloa ajatuksella että kokeilen onko Jekulla nenä auki kun se palaa keskilinjalle. Oli siis tarkoitus että Tiina löytyisi pistolta palatessa. Ihan hyvä pisto, mutta maalimiestä ei löytynyt. Lähetin uudestaan ihan vähän ennen piiloa, ja jälleen juoksi tuhatta ja sataa melko läheltä piiloa ohi. Lähetin toiselle puolelle tyhjälle (joka meni hyvin) ja ihan piilon kohdalta lennosta toiselle puolelle. Nyt löytyi maalimies heti mennessä, jolla taas ruoka + pallo suorapalkkana. Hyvä opetus. Täytyy ottaa enemmän keskilinjaa lähellä olevia piiloja että Jekku hoksaa pitää nenän auki koko ajan, myös palatessa keskilinjalle.

Sunnuntaina oltiin Ounaspaviljongin edessä potkurivedätystapahtumassa. Paikalla oli tosi paljon porukkaa ja käytin tilaisuuden hyväksi ottamalla Jekun kanssa ensin vähän tottista. Seuraamista ja kontaktia hyvässä häiriössä. Tämän jälkeen pieni potkuttelukierros jäällä sekä Jekun että Janen kanssa. Jekkua häiritsi ärsyttävän paljon joku hyvätuoksuinen narttu ja potkuria vetäessäänkin se yhtäkkiä pysähtyi kesken melko kovan vauhdin haistelemaan pissoja. Janekin teki muutaman lyhyen vedon pallo palkalle ja aika kovaa se Janekin veti. Olipa mukava potkuttelutapahtuma, toistekin mennään tämmöisiin. Illalla vielä pientä tottistelua Jekun kanssa lumitöiden lomassa. Keli lauhtui ja oli mukavaa olla vaihteeksi pikku-pakkasessa (-5 C) .Noutoja ja "piruetti-seuraamista" (paljon täyskäännöksiä ja 360 asteen käännöksiä) pallo-palkalla.  Hyvin meni.